XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa presenta l’exposició "La bellesa de la màquina"

La mostra gira entorn de l’obra artística més significativa de Ramon de Baños (1890-1980) en l’àmbit de la fotografia de gènere industrial.

Juliol 2014 | General

La Fundació Gas Natural Fenosa fa pública una selecció inèdita de fotografies que permeten redescobrir com a fotògraf Ramon de Baños, conegut fins ara com a pioner del cinema català.

El conjunt d’obres fotogràfiques que formen part de l’exposició ofereixen una mirada nova que ens permet gaudir de la bellesa de la fotografia de gènere industrial.

L’exposició recull una selecció d’imatges de l’Àlbum del 1947 i altres obres fotogràfiques de gènere industrial, així com un audiovisual del 1927, del mateix Ramon de Baños, que la complementa. Gràcies a la preservació d’aquest fons fotogràfic per part de l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa, avui comptem amb un material valuós que és testimoni gràfic per explicar la història de la ciència i de la tècnica i que ens permet redescobrir el patrimoni industrial del país.
 
Gràcies a la preservació d’aquest Fons, avui comptem amb un material valuós que és testimoni gràfic per explicar la història de la ciència i de la tècnica i que ens permet redescobrir el patrimoni industrial del país.
 
L'exposició es pot veure al Museu del Gas, ubicat a Sabadell a partir del 30 de juny de 2014.