XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Museu de les Mines de Cercs, a la colònia de Sant Corneli

Situat a l’antiga colònia minera de Sant Corneli i emplaçat en un entorn privilegiat, el Museu de les Mines de Cercs ens acosta a una experiència única.

09/09/2014 | General

 L'exposició permanent consta de tres espais. El carbó, on descobrireu quins tipus de carbó existeixen, la seva extracció i els seus usos. La vida a l’entorn de la mina, que té com a fil conductor la colònia de Sant Corneli, així com la seva història, espais, festes i revoltes. Finalment, la mina Sant Romà, és un espai original on mitjançant un tren ens endinsarem 500m per tornar caminant, acompanyats d’un guia, tot resseguint el dur treball i els canvis que es van produir al llarg dels anys.

 Com a novetat, podràs acompanyar els darrers miners berguedans a l’interior de les mines del Pedraforca i en el seu viatge fins a les grans mines a cel obert de Terol, en el nou espai “L’espectacle de la mina”: un nou espai que, mitjançant audiovisuals de darrera generació, acostarà els visitants a les darreres mines del segle XXI del Berguedà, així com a les mastodòntiques explotacions a cel obert.