XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Museu Agbar de les Aigües s’incorpora a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

Amb el Museu d’Aigües de Barcelona, la XATIC ja suma més de 35 equipaments

Novembre 2015 | General

Barcelona, 7 d’octubre de 2015 – El Museu Agbar de les Aigües d’Aigües de Barcelona , s’ha incorporat a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). Aquest equipament està situat a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). El Museu Agbar de les Aigües es troba dins el recinte de la Central Cornellà, una planta d’Aigües de Barcelona que funciona des del 1909 i que es va construir per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir Barcelona i els municipis del seu entorn.
 
La Central Cornellà, a més d’acollir el museu, és una indústria en funcionament que segueix extraient aigua de l’aqüífer del Llobregat, i on les modernes noves bombes d’impulsió conviuen amb la instal·lació hidràulica original de vapor dels seus inicis. D’aquesta manera, la visita al museu permet conèixer el passat i el present d’Aigües de Barcelona. L’edifici del museu, típicament modernista, és una construcció de l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch, qui també va construir l’hivernacle del Parc de la Ciutadella o la Torre de les Aigües del Tibidabo. L’arquitectura modernista es pot apreciar tant a l’edifici central com a les cases dels treballadors.
 
La directora del museu, Sònia Hernández, ha valorat molt positivament la incorporació del museu a aquesta associació: “Estem molt contents d’entrar a formar part de la XATIC, perquè ens permetrà conèixer i estrènyer llaços amb altres equipaments de patrimoni industrial d’arreu de Catalunya”.
 
El Museu Agbar de les Aigües és un museu dedicat a l’aigua que vol promoure'n el coneixement i els valors des d'una experiència vital, d'aprenentatge i lúdica, posar en valor el patrimoni industrial d’Aigües de Barcelona, i mostrar a la ciutadania la complexitat del procés de potabilització de l’aigua des que es capta al medi natural fins que arriba a les llars .
 
Per tal de donar a conèixer tot això, el museu ofereix diverses exposicions i activitats per a tots els públics. La XATIC compta amb un altre municipi a la comarca del Baix Llobregat: Esplugues de Llobregat, amb el Museu de la Ceràmica “La Rajoleta” i el Museu Can Tinturé com equipaments.