XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El món de les cerveses artesanes arriba també a TurismeIndustrial.cat: donem la benvinguda a la Sitgetana Craftbeer!

24/07/2018 | General

Ja som un més dins el programa Indústria Viva!

Ubicada a Sitges, La Sitgetana CraftBeer, neix amb l’objectiu d’oferir una alternativa autèntica de gustos i aromes, a les cerveses més comercials, produint cerveses a partir de processos d’elaboració tradicionals i amb ingredients naturals, incloent-hi la maduració i segona fermentació.

Des de la seva fundació l’any 2014, la Sitgetana Craftbeer ha incrementat un 40% les seves vendes, posicionant-se com a referent a Sitges de les cerveses artesanes.

Actualment, ofereix una visita guiada a la fàbrica i un tast d’algunes de les seves cerveses.

El món de les cerveses artesanes està en auge. Segur que molts de vosaltres haureu sentit a parlar de diverses marques catalanes que aposten per aquest tipus de producció, o alguns bars i restaurants que ofereixen aquestes cerveses a la seva oferta.

L’entorn cerveser torna als seus orígens més artesans i manuals per oferir als consumidors cerveses amb més caràcter i de major qualitat.

Exactament, però, què caracteritza una cervesa artesana?

Les cerveses artesanes estan elaborades a partir d’ingredients naturals, no tenen a les seves receptes ni additius artificials, ni conservants, simplement aigua, llevat, malta i llúpol.

Per altra banda, cada mestre cerveser confecciona la seva pròpia fórmula i recepta, modificant-la les vegades que cregui convenient per tal d’aconseguir el gust que el convenç. És per això, que existeixen diferents varietats i cada cervesa és única.

Pel que fa al procés d’elaboració, és gairebé completament manual, amb la mínima ajuda de la maquinària, així com el filtratge també és manual i sense la intervenció de grans màquines ni químics.

Tots aquests trets distintius fan que les cerveses artesanes tinguin més gust, més aroma i varietats que no pas les cerveses industrials.

A més, la majoria de cerveses artesanes són obra de petites i mitjanes empreses properes als consumidors, com és el cas de la Sitgetana Craftbeer.

Si voleu saber més la nova incorporació d’Indústria Viva, la seva història i les diverses visites que podeu realitzar, feu clic aquí