XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El mNACTEC organitza el cicle literari “Lletres i societat industrial”

03/05/2017 | General

El cicle gira al voltant de la ciència, la tècnica i la societat industrial. Les obres que es presentaran són: Argelagues, de Gemma Ruiz; Temps de família, de Tània Juste, i Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona.

L’objectiu del cicle és donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultats dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són el tèxtil, la viticultura i l’electricitat.

Les presentacions són gratuïtes i s’ha de fer reserva prèvia al web del mNACTEC.

El calendari del cicle és el següent:

  • Dimarts 9 de maig de 2017, a les 18.30 h (Tèxtil) | Presentació del llibre Argelagues, de Gemma Ruiz. Amb la participació de: Gemma Ruiz, autora del llibre; Josep Lluch, editor, i Conxa Bayó, enginyera tècnica i conservadora del mNACTEC fins al 2006.
  • Dimarts 23 de maig de 2017, a les 18.30 h (Viticultura) | Presentació del llibre Temps de família, de Tània Juste. Amb la participació de: Tània Juste, autora del llibre; Pema Maymó, editora, i Pere Llopart, enòleg del celler Llopart.
  • Dimarts 6 de juny de 2017, a les 18.30 h (Electricitat) | Presentació del llibre Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona. Amb la participació de: Ramon Solsona, autor del llibre; Àlex Susanna, poeta, editor, gestor cultural i director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Joan Carles Alayo, doctor enginyer industrial, autor del llibre L’electricitat a Catalunya: De 1875 a 1935.