XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Castell de Cardona, la fortalesa inexpugnable

Juliol 2014 | General

A Cardona, ben a prop del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un espai on es pot gaudir d’un recorregut guiat a 86m de profunditat i d’un passeig tranquil pel Parc, sota la imponent imatge del castellet de l’antic pou d’extracció mineral, podreu trobar el Castell de Cardona.

 
La construcció del castell de Cardona, a finals del s.IX, rau amb l’objectiu de defensar l’accés a la Vall Salina i la frontera amb l’Al-Àndalus, al riu Cardener. Entre els segles XI i XV, va ser la residència dels senyors de Cardona: els “rics senyors de la sal”, emparentats amb les principals
cases reials europees.
Del conjunt monumental destaquen la Canònica de Sant Vicenç (exemple de l’art llombard català datada del 1040), la Torre Mestra, el Pati Ducal, la corona de baluards i les seves vistes sobre la Vall Salina i la vila de Cardona.
 
Viu el Tricentenari a Cardona!
El castell de Cardona tingué un paper cabdal en la Guerra de Successió. La seva resistència al setge de 1711 i el lliurament de la fortalesa el 18 de setembre de 1714, l’han convertit en el darrer baluard on es defensaren les constitucions de Catalunya.
Avui, el castell de Cardona constitueix un excel·lent compendi de fortificació militar que mostra l’evolució de les arts militars des de l’edat mitjana fins a l’època contemporània.
Descobreix “El castell mai vençut per la força de les armes” amb les nostres visites guiades:
 
· Visita al Conjunt Monumental del Castell i Canònica de Sant Vicenç
Caps de setmana: 11h (castellà), 13h (català) i a les 17h (català).
· Visita “Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable”
Dissabte 26 de juliol, a les 18h.
· Visita dramatitzada “Desvalls, l’heroi de la resistència”
Dissabte 26 de juliol a les 18h i diumenge 27, a les 11h.
 
Més informació a: www.cardonaturisme.cat o bé a www.cardona1714.cat