La tradició molinera de Castelló d’Empúries li ve d’antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l’aigua del rec del molí. D’aquests tres molins només un es va conservar ja transformat en farinera. Avui, recuperat pel municipi i convertit en museu, us convida a conèixer el procés d’industrialització de la farina.
La visita t’ofereix un recorregut pels espais fabrils a través del qual podràs veure les màquines de neteja, que separen les impureses del blat, de condicionament, que preparen el blat per ser mòlt, i les de la mòlta, amb els impressionants molins vermells, veritable cor de la Farinera. De dalt a baix i de baix a dalt, en un complex entramat vertical, el blat, la farina i altres productes segueixen un circuit que els condueix d’una màquina a una altra.
Per no perdre’t gaudeix de l’audiovisual acompanyant el gra de blat en el seu camí per la fàbrica. Cada dia 20.000 kg de blat passaven per aquestes màquines! I abans de marxar para esment en els homes i les dones que van treballar a la fàbrica dia rere dia. Copsaràs el sentir i el saber fer d’aquestes gents i d’aquestes terres.