XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

La tradició molinera de Castelló d’Empúries li ve d’antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l’aigua del rec del molí. D’aquests tres molins només un es va conservar ja transformat en

Maig 2014 | General

La tradició molinera de Castelló d’Empúries li ve d’antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l’aigua del rec del molí.  D’aquests tres molins només un es va conservar ja transformat en farinera. Avui, recuperat pel municipi i convertit en museu, us convida a conèixer el procés d’industrialització de la farina.

La visita t’ofereix un recorregut pels espais fabrils a través del qual podràs veure les màquines de neteja, que separen les impureses del blat, de condicionament, que preparen el blat per ser mòlt, i les de la mòlta, amb els impressionants molins vermells, veritable cor de la Farinera. De dalt a baix i de baix a dalt, en un complex entramat vertical, el blat, la farina i altres productes segueixen un circuit que els condueix d’una màquina a una altra.
 
Per no perdre’t gaudeix de l’audiovisual acompanyant el gra de blat en el seu camí per la fàbrica.  Cada dia 20.000 kg de blat passaven per aquestes màquines! I abans de marxar para esment en els homes i les dones que van treballar a la fàbrica dia rere dia. Copsaràs el sentir i el saber fer d’aquestes gents i d’aquestes terres.
Sala de molins - Jordi Cassu
Sala de molins - Jordi Cassu