La Malvasia de Sitges va ser el vi dolç per excel·lència de les corts europees durant els segles XVII i XVIII. Va ubicar Sitges al mapa molt abans que ho fes el Carnaval, el turisme, les festes modernistes o el cinema.
És per això que la Malvasia de Sitges ha estat sempre més que un vi dolç i ara, gracies al recentment inaugurat Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges situat en El Corral de la Vila, edifici històric del segle XVIII, podreu conèixer i compartir la historia, el patrimoni i tot el que envolta l'atractiu món d'aquest vi.
El Centre d’Interpretació s’ha concebut com un museu participatiu i sensorial, on el visitant trobarà des de pantalles interactives, jocs per als cinc sentits, audiovisuals, fotografies inèdites projectades amb un tractament innovador, entrevistes i objectes històrics, entre altres elements d’interès. I on, a més, es podrà endinsar en l’última vinya dins el nucli urbà de Sitges, un oasi d’entorn natural únic.
Un espai d'enoturisme per conèixer i gaudir d'una completa experiència al voltant de la Malvasia de Sitges, tastar i adquirir les seves diferents varietats de gran qualitat i viure el procés de producció, gràcies a visites a la vinya.
Aquest punt de trobada per als amants del vi i de la cultura en general està gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, que té com activitat principal, la cura de les persones, i gràcies al llegat del diplomàtic sitgetà Manuel Llopis (Barcelona, 1885 – Sitges, 1935), també ostenta el negoci del celler, tenint el compromís i la responsabilitat del conreu, la producció i la comercialització de la Malvasia de Sitges. Tota activitat generada en aquest espai té un retorn directe cap a la funció social d’aquesta institució.
Si esteu interessats en fer una visita individual, en família, grup o escolar podeu visitar la web o trucar al 672 682 481.