XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobriu la història del vi més preuat

Sitges era un dels ports que exportaven més vi de tota la costa catalana, tant a altres ports del Mediterrani i el Bàltic, com a les colònies d’ultramar.

16/12/2019 | General

La Malvasia de Sitges va ser el vi dolç per excel·lència de les corts europees durant els segles XVII i XVIII. Va ubicar Sitges al mapa molt abans que ho fes el Carnaval, el turisme, les festes modernistes o el cinema.

És per això que la Malvasia de Sitges ha estat sempre més que un vi dolç i ara, gracies al recentment inaugurat Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges situat en El Corral de la Vila, edifici històric del segle XVIII, podreu conèixer i compartir la  historia, el patrimoni i tot el que envolta l'atractiu món d'aquest vi.

El Centre d’Interpretació s’ha concebut com un museu participatiu i sensorial, on el visitant trobarà des de pantalles interactives, jocs per als cinc sentits, audiovisuals, fotografies inèdites projectades amb un tractament innovador, entrevistes i objectes històrics, entre altres elements d’interès. I on, a més, es podrà endinsar en l’última vinya dins el nucli urbà de Sitges, un oasi d’entorn natural únic.

Un espai d'enoturisme per conèixer i gaudir d'una completa experiència al voltant de la Malvasia de Sitges, tastar i adquirir les seves diferents varietats de gran qualitat i viure el procés de producció, gràcies a visites a la vinya.

Aquest punt de trobada per als amants del vi i de la cultura en general està gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, que té com activitat principal, la cura de les persones, i gràcies al llegat del diplomàtic sitgetà Manuel Llopis (Barcelona, 1885 – Sitges, 1935), també ostenta el negoci del celler, tenint el compromís i la responsabilitat del conreu, la producció i la comercialització de la Malvasia de Sitges. Tota activitat generada en aquest espai té un retorn directe cap a la funció social d’aquesta institució.

Si esteu interessats en fer una visita individual, en família, grup o escolar podeu visitar la web o trucar al 672 682 481.