XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix Torrelavit a través de l’aigua!

25/11/2016 | General

El Centre d’Interpretació de l’Aigua i el Camí del Riu de Torrelavit es va integrar a la nostra xarxa a principis d’any, donant una visió del tractament de l’aigua molt diferent als equipaments que ja teníem d’aquest àmbit.

El Centre narra l’estreta relació entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podreu endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

Durant la visita gaudireu d’un espai museïtzat amb audiovisuals i fotografies històriques que es divideix en tres àmbit temàtics:

El riu: com el riu va esdevenir l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori.

L’aigua: aigua per treballar. Un viatge per la indústria paperera que hi havia al municipi, i pels usos que la humanitat hem donat al paper al llarg de la història.

Torrelavit i el Camí del Riu: descobrir el territori a través del actius paisatgístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres.

 

 

Vine i gaudeix d’una experiència diferent!