XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix l’espai patrimonial de La Central de Talarn!

25/01/2019 | General

El 2016, coincidint amb el centenari de la central hidroelèctrica, es va obrir l’espai patrimonial La Central de Talarn amb l’objectiu de posar en valor i apropar al públic aquest ampli patrimoni industrial.

L’electrificació de Catalunya té les seves arrels en aquestes instal·lacions, quan, a principis del segle XX, es va dur a terme la construcció de les centrals hidroelèctriques al Pallars Jussà. Les obres van començar gràcies a un grup financer internacional que es va instal·lar a Barcelona a finals de l’any 1911, i les instal·lacions comencen a funcionar el 1916.

Actualment, podeu gaudir de les visites guiades en les què es pot visitar l’exposició permanent “El Pallars Il·lumina Catalunya”, al mateix temps que es poden observar la sala de turbines en funcionament. També hi trobareu activitats en família per conèixer l’espai patrimonial a través del joc i l’experimentació, una manera per aprendre i passar-ho bé, tant petits com grans.

Per últim, hi ha les activitats temàtiques, en què es pot aprofundir en el patrimoni hidroelèctric des de perspectives més diverses. Totes les visites es poden concertar per a grups o escoles.

Si en voleu saber més podeu visitar la seva pàgina web: http://www.tremp.cat/lacentral