XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix la importància de la sal a Cardona

La Muntanya de la Sal va aparèixer de manera natural fa més de 40 milions d’anys esdevenint un fenomen únic a Europa

18/11/2015 | General

La Mina Nieves de Cardona va ser durant més de seixanta anys una de les mines de sal potàssica més importants del món fins al 1990, quan es va tancar. Avui la coneixem com la Muntanya de Sal de Cardona i es caracteritza per ser un gran equipament cultural que pretén divulgar la transcendència de la sal, com l’han aprofitat els humans durant segles i l’excepcionalitat geològica del jaciment.

La visita guiada al Parc Natural de la Muntanya de la Sal us permetrà fer un recorregut guiat a 86m de profunditat per les galeries de la Muntanya de la Sal, obertes des de 1997. Es tracta d’un itinerari que explora els diferents plegaments i vetes del jaciment, la diversitat dels minerals i que, en definitiva, us permetrà posar-vos a la pell dels miners que hi treballaven.

A més, si visiteu aquest Parc Cultural, podreu fer un passeig per les antigues instal·lacions mineres per veure l’antic pou d’extracció del mineral, Maria Teresa (46 metres), i contemplar tota l’àrea museogràfica que explica la història de l’explotació industrial de la Vall Salina de Cardona. Se’ns dubte un lloc únic al món!