XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix els secrets de la indústria surera al Museu del Suro de Palafrugell

La figura del suro ha tingut un paper clau en la història i la indústria de Palafrugell. Per aquesta raó, una antiga fàbrica surera del centre de Palafrugell s’ha convertit en el Museu del Suro, un recinte que rendeix homenatge a aquest material.

04/07/20109 | General

Aprofitant els mesos de juny i juliol, el Museu del Suro et proposa una experiència única: les matinals sureres. Aquesta activitat et permetrà conèixer, a l’espai natural protegit de les Gavarres, com els peladors arrenquen l’escorça de l’alzina fins aconseguir un tap, imprescindible en les ampolles de vi. A més, l’activitat inclou un esmorzar temàtic, una visita cultural i una degustació de vins. No et sembla una bona manera de passar un cap de setmana diferent?

El Museu del Suro també gestiona el Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario i el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc. La Torre de Guaita de Sant Sebastià, molt a prop del Museu del Suro, s’alça a 156 metres sobre el nivell del mar. A part de les meravelloses vistes, l’entorn té restes arqueològiques, testimonis de la història des del segle VI aC.

HORARIS

Museu del Suro de Palafrugell:

  •          De dilluns a diumenge, de 10.00h a 14.00h.

Torre de Guaita de Sant Sebastià:

  •          Del 15 de juny al 12 d’octubre, de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h.

Per a més informació consulteu: https://bit.ly/2LA3U21 | https://bit.ly/2XkDzY8