XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix el que Tavascan té per oferir-te

Us animem a visitar Tavascan, el seu Centre d'Interpretació de l'aigua i la piscifactoria Truites de Tavascan

Juny 2013 | General

Situat al Parc Natural de L’Alt Pirineu a l’extrem més septentrional de la comarca del Pallars Sobirà al Pirineu de Lleida, el Municipi esta format pels pobles de Tavascan, Aineto, Boldis Sobirà, Boldis Jussà, Lleret i Lladorre, és un paradís per als amants de la natura i l´alta muntanya, que descobriran rius, boscos, llacs de gran bellesa i veritables tresors culturals com les ermites, esglésies i ponts medievals que es troben escampats pels pobles del municipi.

 
A Tavascan podreu visitar el Centre d´Interpretació de l'aigua que permet conèixer el funcionament de la central hidroelèctrica, una impressionant obra d'enginyeria que compta amb un dels salts d'aigua més importants d'Europa, així com una extensa xarxa de túnels, que connecten rius, llacs, i centrals subterrànies, tot dins el Complex Hidroelèctric Subterrani.
 
També, visitar la piscifactoria Truites de Tavascan, dedicada a la criança de la truita de riu. Capten l’aigua que baixa directament dels llacs, sense haver passat per cap població o instal·lació, fet que garanteix la cria i creixement en un medi totalment natural. Les truites de riu necessiten l’aigua ben oxigenada, per això a la piscifactoria hi salts d'aigua on aquesta s’oxigena sense haver d'afegir oxigen complementari.
 
Les truites són alimentades de forma curosa perquè tinguin un creixement lent fins tenir la mida adequada de comercialització i per tal d'obtenir-ne la màxima qualitat, la truita blanca o salmonada triga dos anys i mig a tenir la i la truita salvatge en triga tres i mig. La visita us permetrà conèixer les diferents classes de truites i qui ho vulgui podrà pescar truites i endur-se-les per cuinar-les a casa.