XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix Com es Fan les Coses en família aquesta primavera

21/05/2018 | General

Diversos equipaments de la XATIC ofereixen activitats idònies per a realitzar en família durant els mesos de primavera, gràcies, sobretot, als entorns naturals on es troben ubicats.

Per una banda, a La Pobla de Lillet hi trobem dos equipaments: els Jardins Artigas i el Tren del Ciment. Els Jardins Artigas són una obra d’Antoni Gaudí. Construïts com a agraïment per l’hospitalitat rebuda per part dels Srs. Artigas. Avui en dia, són un indret on perdre’s enmig de la frondosa vegetació i els ponts que travessen el riu Llobregat. Aquesta visita es complementa amb l’antic Tren del Ciment, el qual té una estació als mateixos jardins. El trajecte dura aproximadament uns 20 minuts i recorre punts d’interès turístic de la zona, com són l’exposició de vehicles de transport de La Pobla de Lillet, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment Asland.

Un altre punt on gaudir d’un dia de primavera en família és el Parc de la Sèquia. Ubicat a Manresa, ofereix diversos recorreguts seguint la sèquia, un canal d’aigua construït a l’època medieval, que ha estat un element clau en el desenvolupament de la vida del territori del Pla de Bages.

A més, us podeu descarregar al vostre telèfon mòbil l’aplicació “Les rutes de la Sèquia”, que us permetrà visualitzar les diverses rutes del Parc, juntament amb tots els punts d’interès a l’entorn i activitats per als més petits com trencaclosques i qüestionaris. Les rutes que apareixen canvien al llarg de l’any, adaptant-se a les diverses estacions.

A la mateixa comarca del Bages, concretament al municipi de Sant Joan de Vilatorrada, hi trobareu un projecte innovador i únic a Catalunya i a l’Estat: l’Eco Rail del Cardener. Aprofitant les vies ferroviàries del territori, s’utilitzen vehicles lleugers, el Ciclorail i el Trenpat, per realitzar un recorregut de 8 quilòmetres entre Callús i el Mas de Sant Iscle, descobrint punts d’interès turístic, històric i paisatgístic, amb magnífiques vistes a Montserrat, al Pla de Bages i al Cardener.

Per últim, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona ofereix una visita guiada, destinada al públic familiar, de les antigues instal·lacions mineres. A 86 metres de profunditat, el recorregut per les galeries de la Muntanya de Sal permet veure al visitant els plegaments i les vetes del jaciment i conèixer la història de l’explotació mineral d’aquest Espai d’Interès Natural.

Si necessiteu més informació per organitzar les vostres excursions en família aquesta primavera, la podeu trobar a la web de la XATIC o bé podeu enviar un correu a info@xatic.cat