XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Congrés de Pedra Seca: una aproximació a la tradicional tècnica de construcció mediterrània

27/02/2018 | General

Els pròxims dies 23 i 24 de març se celebrarà a Lleida i Torrebesses el Congrés de Pedra Seca, organitzat conjuntament amb diverses entitats del territori com el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses, els Amics de l’Arquitectura Popular, l’Associació Cultural La Femosa, el Centre d’Estudis de les Garrigues, el Centre d’Estudis Lliterans, el Grup de Recerques de les Terres de Ponent i el Centre d’Estudis Segarrencs.

L’objectiu d’aquest congrés és unir esforços entre totes les entitats implicades per tal d’aconseguir un major reconeixement d’aquest patrimoni i disposar de més capacitat i eines per protegir i preservar aquests elements.

Durant les jornades es tractaran tres temes principals: el patrimoni arquitectònic que representen les construccions de pedra seca, les seves funcions (socials, econòmiques i mediambientals) i el futur d’aquestes construccions.

La construcció de pedra seca és una tècnica constructiva tradicional de les ribes de la Mediterrània, feta a partir de pedres calcàries encaixades, que prescindeix de l’ús d’argamassa per unir-les. Es tracta d’una construcció històrica, que té els seus inicis en la prehistòria.

Per a més informació sobre el congrés, clic aquí