XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Coneixeu el Museu de la Tècnica de Manresa?

Podeu visitar les dues exposicions permanents tots els caps de setmana de maig a partir de les 11 h

06/05/2015 | General

El Museu de la Tècnica de Manresa es troba a l’edifici dels Dipòsits Vells de la ciutat, que recollien i emmagatzemaven l’aigua de la Sèquia. Construïts entre 1861 i 1865 pel mestre d'obres Marià Potó, van servir per proveir la primera xarxa de distribució d'aigua de la ciutat. L'edifici compta amb tres dipòsits idèntics i independents de 800m2 cadascun, coberts per dues voltes de pedra recolzades sobre els murs de contenció i una filera d'arcs i pilars centrals, amb una superfície de 2.400m2 i una capacitat de 12.000m3 d'aigua.  


El museu té dues exposicions permanents que expliquen dos fets molt importants de la història econòmica de Manresa.


Per una banda, La Sèquia que explica que amb l’aigua que proveïa, la instal·lació va fer créixer la producció agrícola i la ciutat des de l'edat mitjana, i posa de manifest els grans avantatges que va comportar aquesta magna obra per Manresa i el Pla de Bages. 

 

I per l’altra, La Cinteria, on s’exposa el fenomen de la industrialització exemplificat en un sector molt propi de la ciutat, especialment dels obradors vetaires, que dóna una personalitat a la indústria manresana i la situa, encara avui dia, com a centre especialitzat dins del mercat espanyol i internacional. 

 

El Museu de la Tècnica de Manresa organitza visites guiades de dimarts a diumenge per grups i els caps de setmana per a tot el públic. A més, des de l’estiu passat podeu gaudir de les audioguies gratuïtes que us podeu descarregar des d’IZI.TRAVEL.