XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Coneix la història del conreu de l’arròs al Delta de l’Ebre

15/01/2019 | General

 El passat mes de setembre es va incorporar a la XATIC el Centre d’Interpretació de l’Arròs de Camarles. El centre, situat a les afores del poble en un complex d’edificis denominat “La Torra”, anteriorment pertanyia a la Finca La Granadella, un dels antics motors econòmics del poble.

Durant el segle XVII, es va començar a conrear l’arròs en aquestes terres, però hi havia diversos problemes i no va ser fins al segle XX que el cultiu de l’arròs va estar totalment alliberat i regulat. Al segle XXI, els mètodes i sistemes de comercialització van canviar i les cooperatives van començar a fusionar-se entre elles. Tot això va comportar que l’antiga cooperativa de Camarles i la seva fàbrica fossin abandonades, creant l’actual Arrossaires del Delta de l’Ebre.

Des d’aleshores, el municipi ha tingut com a objectiu recuperar una part de les instal·lacions, per preservar l’antic molí de la Cooperativa i convertir-lo en un centre d’interpretació del que ha representat per aquest territori la indústria arrossera.

Finalment, el 30 d’abril del 2016 el centre va obrir les seves portes al públic gràcies a l’ajut financer del programa LEADER del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per conèixer a fons el món de l’arròs del nostre territori podeu visitar el centre on hi trobareu antigues màquines, mobiliari, panells explicatius i audiovisuals. A part, també podreu visitar la botiga, prendre un cafè o gaudir de la sala polivalent per a la celebració de diferents actes.