XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Coneix el centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa” a Barcelona!

Juliol 2014 | General

L’edifici
CaixaForum Barcelona està ubicat en un edifici projectat per Puig i Cadafalch i exemple únic de I'arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle XX. L’edifici fou un encàrrec de l’industrial Casimir Casaramona. D’estil plenament modernista, la construcció s’inspira en la visió romàntica d’un castell medieval.
 
Després d’una reforma de l’antiga fàbrica Casaramona, l’any 2002 es va inaugurar CaixaForum, el centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa” a Barcelona. L’arquitecte japonès Arata Isozaki va dissenyar-ne el nou pati d’entrada, i al vestíbul es van instal·lar obres de Sol LeWitt i Lucio Fontana.
 
Activitats
CaixaForum Barcelona ofereix una gran diversitat de propostes per a tots els públics. Exposicions de tots els estils artístics conviuen amb una intensa programació d’activitats: conferències, debats, concerts o cinema. Menció apart mereixen les activitats destinades al públic familiar: concerts, arts escèniques, contacontes o tallers, i el programa educatiu.
 
Aquest estiu es poden visitar les exposicions Contratemps, Sorolla. El color del mar i Bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado. I a més, cada dimecres de juliol i agost podeu gaudir d’activitats fins les 23h dins les Nits d’Estiu.