XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Coneix a Güell i Gaudí amb la visita teatralitzada del Museu del Ciment

Descobrir l’entorn del Berguedà no havia estat tan original: passeja amb Antoni Gaudí i el seu mecenes, Eusebi Güell, a través del viatge amb el Tren del Ciment, de la visita a la fàbrica de ciment Asland i als Jardins Artigas.

04/09/2019 | General

Els personatges recrearan un matí d’estiu de 1912 per conèixer les vivències dels amos i treballadors de la fàbrica. A més, podràs descobrir com la seva amistat va canviar el paisatge d’aquest indret.

La Fàbrica de Ciment Asland va ser fundada per Eusebi Güell i altres socis el 1901, es va inaugurar el 1904 i va tancar el 1975. Aquest edifici modernista consta d’estructures de ferro forjat i està construït de forma esglaonada, de manera que es pogués aprofitar la força de la gravetat en el procés de fabricació del ciment. Actualment el conjunt està adscrit al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), i s'hi ubica el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, inaugurat l'any 2002. La fàbrica i el seu entorn van ser declarats Bé Cultural d’Interès Nacional l'any 2005.

HORARIS

Setembre: dissabtes i diumenges a les 10:15h.

Octubre: dissabte 5, diumenge 6, dissabte 12 i diumenge 13 a les 10:15h.

Per a més informació consulteu: https://www.xatic.cat/ca/llocs-per-visitar/antigues-fabriques/museu-del-ciment-asland-castellar-de-nhug/62/0/197