XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Com es genera l'energia?

La central nuclear Ascó està situada al municipi d’Ascó, a la comarca de la Ribera d'Ebre (província de Tarragona). Des de 2011 compta amb un Centre d’Informació obert a tots els públics, un espai interactiu per descobrir el món de l’energia.

30/09/2014 | General

L’energia nuclear té, a dia d’avui, un pes molt important en el nostre sistema de generació elèctrica. El Centre d’Informació vol donar al visitant les eines necessàries per tal que pugui conèixer de més a prop i aprendre a interpretar el procés de generació de l’energia elèctrica en general, i de la nuclear en particular.

Es tracta d’un singular projecte museogràfic dissenyat i dirigit per Manuel Toharia, comunicador científic i director del Museu de les Arts i les Ciències a València. El centre es basa en la interactivitat per aportar coneixements i informació, fent que el visitant sigui part activa en el procés.

“De la mina a l’endoll”, “Vestir-se adequadament” o “De la calor a l’electricitat” són alguns dels mòduls interactius distribuïts en les dues plantes del Centre d’Informació, ubicat en un edifici singular, a l’entrada de l’emplaçament. Entre els diferents aspectes que es tracten en destaquen el de procés de fabricació del combustible nuclear, que inclou l’obtenció i tractament de l’urani, el tractament de residus, les radiacions com a realitat a la vida quotidiana o el funcionament de la sala de control d’una central nuclear. A més, l’espai ofereix activitats dirigides al públic més jove, organitzades per ENDESA EDUCA. L’oferta del centre d’Informació es completa amb activitats paral·leles complementàries, com exposicions i conferències.

 Per demanar més informació o concertar una visita al Centre d’Informació podeu contactar amb el 977415230 o enviar un correu a visitescnasco@anacnv.com. També podeu consultar els webswww.anav.es www.endesaeduca.com.