XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus!

El proper dissabte 18 de maig en motiu del Dia Internacional dels Museus podreu trobar visites i activitats molt diverses.

17/05/2019 | General

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat. Enguany, el tema triat per l'ICOM, el Consell Internacional dels Museus, per a celebrar aquesta festa és "Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició".


Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya i d'arreu d'Europa obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.

A continuació us plantegem algunes de les activitats que realitzen equipaments de la XATIC:

Museu del Ferrocarril a Móra la Nova.  El dissabte 18 de maig, amb motiu de la tercera edició de la Fira Actiu Natura a Móra la Nova, el Museu del Ferrocarril oferirà diverses activitats extraordinàries. A banda de la visita guiada habitual de les 11.30h i de les 17.00h, a la sessió de tarda es podrà gaudir de la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació” a càrrec del grup local de teatre “L’Estació”. A més, al llarg del dia, aquells que ho desitgin podran conduir la locomotora “Memé” dins de les instal·lacions del Museu després de rebre la formació necessària.

 

Museu Tèxtil. Visites comentades al taller de restauració tèxtil i a la nova exposició “Vestits de pel·lícula”. A més, durant la nit, l’artista Anne Moreno inaugurarà a l’Espai Zero amb la seva mostra “Una vida es mucho tiempo”, una performance a càrrec d’Eva Bellart i Mireia Torrent. I com a fi de festa, una representació d’escenes mítiques de la història del cinema a càrrec de l’Associació Retrofuturista Nautilus amb la música en directe de “El piano de tu boda”.

 

-     Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, Torrebesses ofereix una visita dissabte 18 de maig a les 19.00 h al Museu - Col·lecció Etnològica Josep Jané i el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca. Podràs veure una col·lecció d’interessants objectes de la llar, la pagesia i la vida rural.

 

-       Museu de Terrassa. Us convidem a celebrar aquesta especial Nit dels Museus, gaudint del concert a càrrec del Gipsy NUR Project, un grup pertanyent a l’escena clàssica i al jazz tant a nivell català com internacional.

 

Parc de la Sèquia. El grup “Bon Hop de Swing” ens porten un autèntica festa ambientada en els anys 50 al Museu de la Tècnica, en un acte obert a tothom qui vulgui iniciar-se en aquest ball dinàmic i divertit. De 21 a 21:30 es realitzarà el taller d’iniciació i després seguirà la festa en una nit dels museus ben festiva. A més tindrem el servei de menjar i beguda de la food truck “la iaia Pepa” amb la millor carn del Berguedà, cerveses i combinats.

 

Museu del Suro de Palafrugell. Encetem la Nit dels Museus amb la projecció d’un documental sobre el soul i, seguidament, un concert de soul a càrrec dels “The Almost Brothers”.

El museu canvia la petita mostra “La joia del museu”, amb l’objectiu de treure a la llum peces importants dels fons i valorar la tasca dels museus en la conservació del patrimoni. La “joia” que mostrarà enguany el Museu del Suro s’ha titulat Les fàbriques cremem”. S’exposaran eines i aparells usats per l’extinció d’incendis dins la fàbrica. També podreu trobada la Jornada de Portes Obertes al Museu del Suro i a la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.

 

Tota la informació relacionada amb aquest dia la podeu trobar a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2019