XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Catalunya acull a tour operadors d’arreu d’Europa en un Fam Trip dedicat al Turisme Industrial

24/04/2018 | General

Coincidint amb una nova edició del B-Travel (Fira Internacional de Turisme de Catalunya), celebrada els dies 20, 21 i 22 d’abril, la XATIC, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va organitzar un fam trip amb tour operadors d’arreu d’Europa, dedicat al turisme industrial.

Els tours operadors van arribar el dimarts 17 d’abril des d’Alemanya, França i Itàlia i van començar la seva estada amb una presentació de la XATIC i del Fam Trip al CaixaForum.

L’endemà, el grup va iniciar la ruta a la Costa Brava visitant punts tan emblemàtics com el Centre del Patrimoni i del paisatge de Sant Sebastià de la Guarda, el Museu del Suro i l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, continuant el dijous 19 pel Berguedà, visitant el Museu de les Mines de Cercs, el Jaciment Paleontològic de Fumanya i el Museu Colònia Vidal.

El divendres 20, els participants del fam trip van poder gaudir d’un recorregut pel Parc de la Sèquia i, posteriorment d’una visita al Museu de la Tècnica de Manresa, abans de dirigir-se cap a Sant Sadurní d’Anoia, on van poder descobrir tots els secrets del cava al CIC Fassina i la història de la xocolata a Simón Coll.

El dissabte, com a cloenda del fam trip, tots els tour operadors estaven convidats al B-Travel per participar al Workshop B-Industrial, dedicat al turisme Industrial.

Aquesta iniciativa ha respost a l’objectiu de mostrar el patrimoni industrial de Catalunya a mercats turístics potencials, com l’alemany, el francès i l’italià, fent viure de primera mà als tour operadors l’atractiu del turisme industrial català