XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Castell de Cardona, els senyors de la Muntanya de la Sal

15/10/2014 | General

 

Fa quaranta milions d’anys la natura va crear una muntanya de sal a la zona de l’actual Cardona. La seva explotació ja des del neolític va afavorir el desenvolupament econòmic i social del territori durant l’edat antiga i va propiciar que, a l’edat mitjana, fos el bressol del llinatge més ric de Catalunya: els Cardona.

Van ser els senyors de Cardona qui van bastir, al segle XI, l’imponent castell amb la col·legiata de Sant Vicenç, joia del romànic llombard català, en un estratègic turó des del qual es pot veure des dels Pirineus fins a Montserrat.

Fins a l’any 1990 els habitants de Cardona van seguir explotant aquest mineral tan valuós, considerat or blanc. I des del 1997, la Muntanya de Sal ha esdevingut un reclam turístic de primer ordre.

Cardona està envoltada d’un entorn natural de gran bellesa que ofereix als visitants una alternativa saludable que s’adapta a petits i grans.

 

Viu el Tricentenari a Cardona!

El castell de Cardona tingué un paper cabdal en la Guerra de Successió. La seva resistència al setge de 1711 i el lliurament de la fortalesa el 18 de setembre de 1714, l’han convertit en el darrer baluard on es defensaren les constitucions de Catalunya.

Avui, el castell de Cardona constitueix un excel·lent compendi de fortificació militar que mostra l’evolució de les arts militars des de l’edat mitjana fins a l’època contemporània.

Descobreix “El castell mai vençut per la força de les armes” amb les nostres visites guiades:

· Visita al Conjunt Monumental del Castell i Canònica de Sant Vicenç

Caps de setmana: 11h (castellà), 13h (català) i a les 16:30h (català).

· Visita “Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable”

Dissabte 18 d’octubre, a les 12h.

· Visita dramatitzada “Desvalls, l’heroi de la resistència”

Dissabte 18 d’octubre a les 17h i diumenge 19, a les 12h.

 

Més informació a: www.cardonaturisme.cat o bé a www.cardona1714.cat

 

Compra les teves entrades a: http://entrades.cardonaturisme.cat/