XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Cap de setmana dedicat a l’aigua!

16/03/2018 | General

El pròxim dia 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua.

Des de l’any 1993, any en que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució, dediquem cada 22 de març a la font de la vida: l’aigua.

Diverses institucions a nivell internacional organitzen activitats amb l’objectiu de promoure el respecte i la conscienciació de l’ús sostenible d’aquest recurs natural tan necessari.

Des de la XATIC ens sumem a la iniciativa de celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. Us proposem, a continuació, activitats previstes durant tot el cap de setmana.

Agafeu l’agenda i preneu nota!

 

Museu Agbar de les Aigües

La Factoria de l’Aigua

La Factoria de l’Aigua és un espai de tinkering (una metodologia d'aprenentatge derivada del moviment Maker, Do It Yourself, etc.) on els usuaris mitjançant l’assaig-error poden crear els seus propis invents o prototips amb materials quotidians, donant-los nous usos, per resoldre reptes relacionats amb l’aigua.

Deixa anar la imaginació per crear els teus propis invents amb objectes que et seran molt familiars!

Inauguració La Factoria de l’Aigua: diumenge 18 de 12h a 14h i els dies 24, 25, 27 i 31 de març i 1 d’abril.

Més informació aquí.

 

Museu de les Mines de Cercs

Visita a la Presa de la Baells

Dissabte 17 de març d’11h a 13:30h.

Aquesta visita us permetrà endinsar-vos a l'interior de la presa de la Baells, una de les infraestructures hidràuliques més importants del país. Podreu conèixer la importància dels embassaments en la gestió de l'aigua.

 

Casa de les Aigües, Rec Comtal i Mina de Montcada

Hidrogeodia – Rec Comtal, el camí de l’aigua

Dissabte 17 de març a les 9:30h

Visita guiada amb quatre parades del Rec Comtal des de Montcada i Reixac a Baró de Viver: Pont de la Roca sobre el riu Besòs, Casa de la Mina al Parc de les Aigües, la Casa de les Aigües i Central de Bombeig Agbar – Besòs.

Us hi podeu inscriure enviant un correu a gerencia@fcihs.org

La Fàbrica de l’Aigua

Diumenge 18 de març a les 12h

Visita teatralitzada a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac. Informació i reserves: museumunicipal@montcada.org / 935651122