XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Arriba la Fira Modernista a Terrassa!

El 10, 11 i 12 de maig arranca la XVII Fira Modernista. Concursos, exposicions, activitats i moltes sorpreses més!

07/05/2019 | General

Aquesta nova edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada al Cinema i el públic que visiti el certamen tindrà l’oportunitat de gaudir d’espais on viure les primeres experiències pre-cinematogràfiques amb un gran nombre d’activitats singulars.

Els visitants tindran una nova oportunitat per fer un autèntic viatge en el temps i poder viure una experiència única participant de recreacions històriques, coneixent la feina d’artesans tradicionals, realitzant visites als principals edificis modernistes de la ciutat, visitant exposicions o gaudint dels diferents espectables programats i, sobretot, descobrint el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

 

A continuació us mostrem algunes de les activitats que organitzen equipaments de Terrassa membres de la XATIC:

Museu de Terrassa.

Podeu gaudir de Portes obertes a:

 

·        Casa Alegre de Sagrera: dissabte i diumenge,d’11 a 14 h i de 17 a 20 h 

         Cabuda limitada.

         Entrada per la porta principal (carrer de la Font Vella, 29-31)

         Sortida per la porta dels jardins (carrer Cardaire, 21)

 

·      Castell Cartoixa de Vallparadís: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h

       Carrer de Salmerón, s/n

 

·      Seu d'Ègara:  dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h

        Plaça del Rector Homs, s/n

 

 

·       Dissabte 11 de maig, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h  i diumenge 12 de maig, d’11 a 14 h

         XVII Fira modernista de Terrassa

        Taller infantil: Silenci, es roda al Museu!

         Activitat gratuïta

          Ho organitza: Museu de Terrassa

 

 

 

Museu Tèxtil:

 

  • A la seu del museu us oferirem portes obertes i visites comentades a la nova exposició “Vestits de pel·lícula” i al taller de restauració on veureu com es tracten algunes peces d’aquesta i d’altres èpoques (diumenge, 12 de maig).
  • A la Masia Freixa, ens trobarem amb motiu de la gran passejada modernista. Una ocasió per venir amb la família i escenificar un dia festiu a la Terrassa de fa més de 100 anys. Atenció!: la passejada comença aquest any a la Masia Freixa i acaba a la Plaça dels Museus (diumenge, 12 de maig).
  • A la Plaça dels Museus podreu gaudir de la desfilada modernista, edició 2019. Una espectacular exhibició d’elegants conjunts d’indumentària confeccionats per les pròpies models amb esforç i rigor històric (diumenge, 12 de maig).
  • I a la parada del Raval, tindreu el taller familiar infantil. Aquest any, cada nen o nena prodrà elaborar un taumatrop, una joguina divertida basada en un efecte visual relacionat amb els inicis del cinema (dissabte 11 i diumenge 12 de maig).
  • Nova exposició “Vestits de pel·lícula”. Descobrir els vincles que s’estableixen entre les fantàstiques peces originals i els vestits dissenyats avui, seguint l’estètica modernista, per al cinema o per a lluir a fires i festes.

 

mNATEC:

  • Fira Modernista. “1909, un passeig per la fàbrica”. Visita teatralitzada a l'exposició “La fàbrica tèxtil, un veritable passeig per una fàbrica de començament del segle XX”, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del mNACTEC. (dissabte 11 de maig).

 

 

I, a més, moltes altres activitats que podeu consultar aquí: http://m.visitaterrassa.cat/?go=Yz0zMSZ0PTIyOA==#loadAction;menu=4