XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Aquesta setmana santa, descobriu el patrimoni industrial català!

Us oferim un seguit d’activitats ben curioses relacionades amb el patrimoni industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

16/03/2016 | General

Les vacances són genials per desconnectar de la rutina. Sovint volem aprofitar per descansar i relaxar-nos, però si sou d’aquelles persones que els encanta descobrir coses noves, experimentar aventures i aprendre un munt... us oferim un seguit d’activitats ben curioses relacionades amb el patrimoni industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya!

 
La primera proposta és el festival Decanta, que comptarà amb artistes de gran renom com la cantant Maria del Mar Bonet. La mallorquina interpretarà els seus temes el dissabte 19 de març a les 22h al celler de la Fassina. A més, durant tot el cap de setmana, del 17 al 20 de març, es podran realitzar altres activitats com visites a algunes caves de Sant Sadurní o a la taverna músical de Cal Feru. On les degustacions de vins i caves es maridaran amb la música improvisada del trio de Jazz Àrid. Paral·lelament a la biblioteca municipal, Ramón Bosch de Noya, es presentaran els llibres "Les Cançons de la Nostra Vida" de Pep Blay i "Els Vins de la Teva Vida" de Meritxell Falgueras.
 
La Casa Alegre La Sagrera ens porta la segona proposta amb La vella Quaresma no vol marxar!, una activitat familiar programada dins el cicle "Per setmana santa, la mainada al Museu" pensada per a que infants de 3 a 6 anys descobreixin qui és la vella Quaresma. La vella Quaresma no vol marxar! Es farà el dilluns 21 de març a les 17.30 h i podreu gaudir-ne per 2 euros per persona. Les inscripcions s’han de fer trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
 
Voleu aprendre a decorar galetes? La tercera proposta és un taller de cuina en família que podreu fer a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries. En aquesta activitat aprendreu a decorar galetes amb motius de pasqua. Els infants han d’anar acompanyats d’un adult, però el preu és ben reduït: 2 euros pels adults i 1 euro pels infants, a més, és gratuït pels menors de 6 anys! Cal reserva prèvia al telèfon 972 25 05 12.
 
Per últim, amb la quarta activitat que us proposem podreu viatjar a l’alt Berguedà, a descobrir el Museu de les Mines de Cercs! L’exposició està dividida en dos espais: el del carbó i el de la vida quotidiana. Un tren miner introdueix els visitants a l’interior de la mina Sant Romà, durant el trajecte de sortida de la galería principal, que es fa a peu, els monitors expliquen els diferents formes d’extracció del carbó durant els 150 anys d’activitat dins
la mina. El preu és de 7,5 euros per persona i els infants de 5 a 12 anys només n’hauran de pagar 2. L’horari durant les vacances sera de 10 a 14 h de dimarts a dijous i dilluns de Pasqua; i de 10 a 19 h divendres, dissabte i diumenge.