XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Aprendre amb la XATIC, Sant Sadurní d’Anoia

Descobriu un munt de coses sobre vinyes, raïm, cava i molt més!

18/01/2016 | General

Sant Sadurní d’Anoia és una vila centenària on fa segles que es dediquen als conreus de vinyes, d'elaboració de vi i on pagesos i rabassaires han lluitat contra plagues com la de la fil·loxera, al 1887. La producció de cava pren l'impuls definitiu al segle XX, i enguany Sant Sadurní d'Anoia és la indiscutible Capital del Cava. Més de vuitanta cases elaboradores locals, produeixen el 90% de tot el cava de l'Estat i les principals exporten avui dia amb la DO Cava arreu del món.

 
A la XATIC hem volgut fer un recull d’activitats que us aproparan una mica més a aquest món tan interessant!
 
Cava i xocolata: Si et  commou tot allò relacionat amb l'essència i sents curiositat per l'elaboració del cava, voldràs conèixer l'esperit de Vilarnau. A més, endinsa't en l'apassionant món de la xocolata i descobreix el procés d'elaboració dels productes de Simón Coll Xocolaters. Informació i reserves: enoturismo@vilarnau.es i 93 891 23 61.
 
Visita amb marxa nòrdica: El visitant coneixerà de primera ma les varietats de raïm que cultiva Vilarnau, el tipus d’agricultura ecològica i podrà sentir l’essència del Penedès de molt a prop. Acompanyats per un instructor titular d’esports d’aventura, ens indicarà com ens hem de posar, com caminar correctament, com aprofitar la passejada per reforçar el cos i l’esperit. En finalitzar la passejada farem un petit relaxament a la gespa i tot seguit passarem a fer la visita de la cava que acabarà en una degustació. Informació i reserves: enoturismo@vilarnau.es i 93 891 23 61.
 
Visita Vilarnau en família: Visita a la cava acompanyats d’una guia especialitzada.  Iniciant la visita a la vinya i acabant amb una degustació de 3 copes dels caves Vilarnau d’alta gama: Brut Nature, Gran Reserva i Brut Rosat. Per als nens i nenes un most i un lleuger aperitiu. Informació i reserves: enoturismo@vilarnau.es i 93 891 23 61.
 
Visita amb segway: Un lleuger recorregut entre vinyes en aquest nou disseny de vehicle anomenat segway, amb rodes especials per poder accedir a terrenys més difícils. En finalitzar el recorregut, acompanyats sempre per una persona especialista, accedirem a les caves, deixarem els vehicles per poder fer la visita a peu entre ampolles, pupitres i bótes. Informació i reserves: enoturismo@vilarnau.es i 93 891 23 61.
 
Visita al Centre d’Interpretació del Cava: 1.200 metres quadrats de recorregut pel món del cava, des dels orígens, la història, el procés d'elaboració, fins a la seva cultura, l'art de viure i l'esperit de celebració. Saps per què Sant Sadurní d'Anoia és la Capital del Cava? Vine a descobrir-ho i podràs tenir una fil·loxera a les teves pròpies mans!
Visita amb degustació de 3 caves: Visita a la cava acompanyats d’una guia especialitzada.  Iniciant la visita a la vinya i acabant amb una degustació de 3 copes dels caves Vilarnau d’alta gama:  Brut Nature, Gran Reserva i Brut Rosat. Informació i reserves: enoturismo@vilarnau.es i 93 891 23 61.