XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Activitats a l’entorn de la industrialització al Museu del Suro de Palafrugell

13/02/2018 | General

Des del dia 10 de febrer, el Museu del Suro de Palafrugell organitza un seguit d’activitats com a complement de l’exposició “Empordà Industrial”: cinc conferències, dues excursions i una trobada de corals.

L’objectiu de tots aquests actes és endinsar-nos i conèixer en profunditat l’empremta que va  deixar a la nostra societat i territori l’etapa d’industrialització.

Pel que fa a les excursions, es començarà per la introducció a la història de la màquina de vapor, element clau en la industrialització de Catalunya. També es visitaran fàbriques i colònies industrials històriques i arrossars de Pals, una indústria molt propera i connectada amb la zona.

Per altra banda, en les cinc conferències es tractarà el tema de la industrialització des de diverses perspectives: des d’estudis sobre la història del suro, noves visions de la indústria i l’expansió pel territori, juntament amb reivindicacions de la importància i la rellevància del patrimoni industrial, fins a quins canvis ha suposat en el paisatge la indústria del turisme.

Durant aquests gairebé dos mesos, també se celebrarà una trobada de corals, on es posarà de manifest la força de la industrialització en el món cultural.

Si voleu més detalls sobre les diverses activitats programades, feu clic aquí.

Us hi esperem!