XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Disseny i producte: l'artesania al segle XXI

Permanent | Banyoles | General,Educació Secundària,Batxillerat,Estudis Professionals

Una reflexió sobre el paper de l'artesania al S.XXI i una aproximació al procés de comercialització d'un producte artesanal elaborat per cada participant a partir del paper que fem al molí.

IMPORTANT: COVID 19:ESTEM A PUNT PER A REBRE-US! Coneixem i hem posat en marxa les mesures de prevenció adequades; practiquem els nous protocols de neteja i desinfecció i hem aplicat mesures de distanciament social a les nostres visites i tallers. Només hi faltes tu!

________________________________________________________________________________________________

Recorrerem tot el procés d'elaboració i comercialització d'un producte artesanal, des de l'estudi previ del producte fins al packaging i l'etiquetatge final. Amb paper del molí manufacturarem l'objecte que triem (una pantalla per a un llum d'espelma, un puzle, una llibreta, una figura amb volum, etc.) i dissenyarem la millor estratègia per a presentar-lo al mercat. Una reflexió sobre el paper de l'artesania al S.XXI i una aproximació al procés de comercialització d'un producte.

Lloc de realització: Interior i Exterior del Molí de la Farga
Nivell educatiu: ESO, CFGM; CFGS, Batxillerat
Durada total activitat: 2h (amb una pausa al mig de l’activitat)
Nombre màxim d'alumnes: 25
Preu/alumne: 5,50 € (PREU INDIKA: 3,25€)

OBJECTIUS DIDÀCTICS Reflexionar i practicar amb les possibilitats del paper. Elaborar de principi a final un producte artesanal útil. Dissenyar l'objecte i comprendre la importància de l'estètica i la funcionalitat. Treballar la informació i normes de seguretat del producte.

Fomentar l'observació i el sentit crític sobre els productes existents al mercat. Desenvolupar l'enginy per arribar a un resultat i resoldre'n els problemes associats. Educar en el valor afegit dels productes de factura artesanal.

VALORS QUE ES PROMOUEN
 Pervivència
 Reflexió crítica
 Compromís
 Relació sostenible amb el medi
 Autoestima
 Treball en equip

Per més informació: http://www.sastrespaperers.com/ca/content/8-activitats-per-a-escoles