XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El recorregut cap a la llum. Visita i escape room al complex de la C.H. de Talarn

Permanent | Talarn | Educació Primària,Educació Secundària,Batxillerat

Activitat que combina l’execució d’un joc d’escapament a l’interior de les instal·lacions amb la visita a l’edifici de producció, la presa i les comportes de la central hidroelèctrica.

 

Objectius: Descriure les diferents fases de la producció d’electricitat en una central hidroelèctrica. Analitzar els impactes socials, econòmics i paisatgístics que va suposar les obres de les centrals hidroelèctriques al Pallars. Conscienciar l’alumnat de la necessitat d’estalvi energètic.

Descripció: En cas de sortir de Tremp, es baixa caminant fins a la Central de Talarn (uns 20 minuts). En cas de venir de fora, l’autocar es pot desplaçar fins a la central hidroelèctrica.

La sortida consta de dues parts:
a) Un joc d’escape room dins la central hidroelèctrica a partir de la vida de dos personatges rellevants pel que fa a la construcció de la central: un enginyer i un treballador.
b) Una visita a la sala de màquines on s’explica el funcionament de la central, i una excursió fins a la presa de St. Antoni on es parla del funcionament de les comportes i les característiques i funcions de l’embassament del mateix nom. Nivell Cicle superior d’Educació Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

Durada Un mati sencer (3 hores aproximadament)

Àrea/ Matèria Ciències Socials, Tecnologia

La reserva d'aquesta activitat es gestiona a través de L'Entorn d'Aprenentatge de Tremp (eda-tremp@xtec.cat - telèfon 973654834)