XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Un món de pell

Curs 2020 - 2021 | Igualada | Educació Primària,Educació Secundària,Batxillerat

Activitat relacionada amb la pell i el seu ús, tot entrant en contacte amb un material poc conegut pels alumnes, però molt utilitzat en temps passats i per diverses cultures

 

La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel•lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals... per totes les cultures i en totes les èpoques.

En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents.

Taller (opcional) Coneixerem diferents aspectes de la pell, mitjançant l'observació i el tacte (de pells amb pèl, tractades amb diferents processos adobants, tintades o acabades imitant pells exòtiques...).

Després, confeccionaran un objecte amb pell de vaqueta o adobada al crom, a escollir (clauer, joia, funda de mòbil, petit accessori...) tot tallant, encolant i cosint el cuir.

Espai: Sala Un univers de pell i Espai taller (opcional)

Tipus d’activitat: visita i taller (opcional)

Durada de l’activitat: 1 h visita + 1 h taller (opcional)

Preu: 1,70 € (3 € anglès) / alumne 4,00 € (4.50 € anglès) / alumne amb taller (opcional)