XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Descobreix el Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit

Curs escolar: des de 10 març al 22 juny | Torrelavit | Educació Primària,Educació Secundària

Us proposem descobrir la història local de Torrelavit per entendre la relació entre els pobles i els rius, i tot allò que se'n deriva: paisatge, medi ambient, indústria, treball o lleure...

Des del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit (www.aiguadetorrelavit.cat) us volem presentar el nostre centre i les activitats que proposem a les escoles, les quals vinculen cultura, història local, patrimoni i medi ambient i valors.

Volem que conegueu la història de Torrelavit, a través d'una visita guiada al CdIAT, ja que creiem que és un bon exemple per entendre la relació entre els pobles i els rius, i és alhora la història de molts municipis de les lleres dels rius.

Des de fa uns anys, els ajuntaments de la llera del Riu de Bitlles treballen per a posar en valor i recuperar aquest riu gràcies al projecte El Camí del Riu.

Parlar d'història i tradicions és cultura, el nostre patrimoni és el riu i els seus 12 molins... la història d'un poble que fa 100 anys n'eren dos i que aquest 2020 celebra el seu centenari.

I com a darrer aspecte, però no menys important, és el valor de la diversitat, ja que els guies de les activitats són treballadors de Mas Albornà, una fundació penedesenca dedicada des de fa 50 anys a crear oportunitats a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió, donant així a aquest espai un vessant social i d’integració i d’acceptació de les capacitats de les persones.