XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Abans del paper:Papir i Jeroglífics

Permanent | Banyoles | General,Educació Especial,Educació Primària,Familiar

Abans del paper, les cultures van buscar com llegar el seu coneixement. Els egipcis van trobar el papir. Ens endinsem a la cultura egípcia reproduint un papir i traduint el nostre nom en jeroglífics.

IMPORTANT: COVID 19:ESTEM A PUNT PER A REBRE-US! Coneixem i hem posat en marxa les mesures de prevenció adequades; practiquem els nous protocols de neteja i desinfecció i hem aplicat mesures de distanciament social a les nostres visites i tallers. Només hi faltes tu!

________________________________________________________________________________________________

 

La necessitat de comunicar les emocions, el coneixement, la nostra visió del món, etc. ja la van experimentar els nostres avantpassats més llunyans. Abans de la invenció del paper, moltes cultures van buscar en el seu entorn materials que els permetessin llegar el seu coneixement.

Els egipcis van trobar el papir a les vores del Nil... Ens endinsem a la cultura egípcia reproduint un papir i traduint el nostre nom en jeroglífics.

Lloc de realització: Interior i exterior del Molí
Nivell educatiu: Educació Primària (tots els cicles)
Durada total activitat: 2h (amb una pausa al mig de l’activitat)
Nombre màxim d'alumnes: 25
Preu/alumne: 6,20 € (PREU INDIKA: 3,95€)

OBJECTIUS DIDÀCTICS Conèixer l’origen dels precursors del paper: papir, amate i pergamí. Explicar “La ruta del paper”: des de la Xina a Occident. Ajudar a comprendre els principis de l’escriptura jeroglífica; el llenguatge dels símbols. Entendre els processos d'estampació i reproducció múltiple. Valorar l'estètica del treball.

VALORS QUE ES PROMOUEN
 Reflexió crítica
 Paciència i repetició
 Transmissió de cultura
 Autoestima  Respecte

Per més informació: http://www.sastrespaperers.com/ca/content/8-activitats-per-a-escoles