XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Tremp

El municipi de Tremp, amb una superfície de 303 quilòmetres quadrats, és el més gran de Catalunya. Està situat al nord-oest de Catalunya, a mig camí entre Pirineus i la Plana de Lleida.

La ciutat de Tremp està situada al centre de la Conca de Tremp, una extensa depressió prepirinenca vertebrada pel riu Noguera Pallaresa o envoltada per les serres del Montsec, Montllobar, Lleràs, Carreu i Comiols.

Tremp és una ciutat de més de 6000 habitants, un dels centres comercials i de serveis més importants del Pirineu català. Acull un important patrimoni històric i cultural, que podeu descobrir tot passejant pels seus carrers.

A banda d’un centre històric que conserva encara 3 de les 6 torres de la ciutat emmurallada i places singulars, també hi trobareu equipaments museístics com el Casal Josep Manyanet i un ric patrimoni de cultura popular local amb festes i tradicions com el Contrapàs de Sant Antoni, la penjada del Ninot per sants Innocents o la cursa dels Nassos.

L'entorn natural del municipi és molt ric i divers. Podeu passejar pels diferents itineraris de la Serra del Montsec o la Vall dels Voltors, a La Terreta, per les vessants dels rius Noguera Pallaresa i Ribagorçana o les muntanyes de Montllobar o Lleràs.

La riquesa natural del municipi fa que sigui paradís dels geòlegs, però també compta amb una gran riquesa cultural, ja que és terra de castells i torres medievals, a banda de tenir un ampli patrimoni gastronòmic amb receptes que han passat de generació en generació.

Com a patrimoni cultural de Tremp trobem l’Epicentre (Centre de visitants del Pallars Jusà). L’Epicentre és el punt neuràlgic de la informació turística de la comarca i l'espai on s'expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Ofereix una experiència atractiva d'oci cultural, mostra els atractius de la comarca i motiva els visitants a descobrir els seus paisatges, llegat històric, recursos, productes i serveis.

Es tracta d'un espai de visita imprescindible per a qui vulgui conèixer el Pallars Jussà, saber quines són les opcions per fer visites i activitats, i gaudir dels productes locals i de l'oferta turística.

 

 

Ofertes del Municipi

 
Plaça de la Creu, 1
25620 Tremp
973 65 00 05