XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Ascó

Ascó, població de la comarca de la Ribera d’Ebre, es troba situada esglaonadament al cim d’un turó al marge dret del riu Ebre coronada per les restes d’un castell. A vista d’ocell podem distingir perfectament la part antiga, anomenada Vila Closa, de la moderna, l’Ascó de fins a 1700 de l'Ascó modern.

I és que caminar per Ascó comporta deixar-se portar pel temps. La seva antiguitat es remunta al neolític com així ho demostren restes de pedra tallada que s’han trobat al municipi. Vies estretes, tortuoses, escarpades, en ziga-zaga, obagues..., són els carrers moriscs. Ascó regalima història que només l' Ebre, als seus peus, pot explicar.

Els pobladors de l’edat del bronze, ibers, romans, àrabs, cristians i els actuals, formen una aliança amb el riu, la plana i les muntanyes..., poblats i realitats de les seves vivències en tots els temps.

Amb aigua, muntanyes i senders en majúscula, l’activitat esportiva està servida en safata verda de natura. A Ascó és possible practicar infinitat d’esports!

L'Ebre proporciona inoblidables passejades en llaüt a motor, practicables en grups d’amics o famílies, mirar cap a les ribes des de l’aigua, aixecar la vista fins als cingles, deixar-se arrossegar per la voluntat del corrent en un caiac o també sorprendre’ns amb  recorreguts ornitològics on descobrirem, des del riu, tota la fauna i flora que ens envolta. Els camins que voregen el riu pel seu marge dret, ens conviden a passejar per ells i observar el transcórrer tranquil de les seves aigües. Bicicleta de muntanya, passejades a cavall i altres activitats relacionades amb la natura estan al nostre abast.

No podem oblidar-nos de la seva oferta gastronòmica: embotits, oli, fruits secs  acompanyats de vins de gran qualitat i variada rebosteria, faran les delícies dels paladars més sibarites.

Les seves Festes, com la de Sant Antoni, al gener, a la calor de la foguera, les seves famoses "corrides" de cavalls o el ball de la jota fan d’aquesta festa que hagi estat declarada d’interès nacional, la Setmana Santa, la Mostra d’Arts i Oficis i el Tastavin’s al maig, Santa Paulina al juny, les Festes Majors a l’agost, Sant Miquel al setembre i la Fira de Nadal i Mostra del Cava a primers de desembre faran gaudir i divertir a tots els visitants.

Arquitectònicament, podrem visitar l’església parroquial amb els seus tres estils ben diferenciats, els porxos: antigues entrades a les muralles, Cal Cavaller, el pou de neu d’època morisca, les voltes i sitges: antic mercat medieval, la miranda sobre l'Ebre, Ca Estisora, el carrer Sequerets: antic cementiri musulmà, el castell i les ermites, l’antic molí d’oli recentment recuperat, la centenària Farmàcia Biarnés,... Tots aquests actius els podreu conèixer a fons en una de les innumerables visites guiades que des de l’Oficina de Turisme organitzen i os ofereixen  i que tenen com a punt final una gran degustació de productes locals, embotits, dolços, vins, fruits secs,....

Ofertes del Municipi

 
Ascó - Des de l´Ebre
Crta. Camposines, 21
Ascó
977 40 65 83