XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Ascó

 Descripció

 La Vila d’ Ascó, amb 1600 habitants es troba situada esglaonadament al cim d’un turó al marge dret del riu Ebre coronada per les restes d’un castell medieval. A vista d’ocell o des del castell, podem distingir perfectament la part antiga, anomenada Vila Closa, de la moderna, l’ Ascó de fins a 1700 de l' Ascó modern, l’ Ascó típic de l’ Ascó ordinari,

l’ Ascó cobejat pel turisme de l' Ascó preferit pel pagès.

I és que caminar per Ascó comporta deixar-se portar pel temps. La seva antiguitat es remunta al neolític com així ho demostren restes de pedra tallada que s’han trobat al municipi. Vies estretes, tortuosos, escarpades, en ziga-zaga, obagues..., són els carrers morisques. Ascó regalima història que només l' Ebre, als seus peus, pot explicar.

Els pobladors de l’edat del bronze, ibers, romans, àrabs, cristians i els actuals, formen una aliança amb el riu, la plana i les muntanyes..., poblats i realitats de les seves vivències en tots els temps.

Amb aigua, muntanyes i senders en majúscula, l’activitat esportiva està servida en safata verda de natura. A Ascó és possible fer-hi de tot!

L' Ebre proporciona inoblidables passejades en embarcacions a rem practicables en grups d’amics o famílies, mirar cap a les ribes des de l’aigua, aixecar la vista fins als cingles o simplement deixar-se arrossegar per la voluntat del corrent. Els camins que voregen el riu pel seu marge dret, ens conviden a passejar per ells i observar el transcórrer tranquil de les seves aigües. Bicicleta de muntanya, passejades a cavall i altres activitats relacionades amb la natura estan al nostre abast.

No podem oblidar-nos de la seva gastronomia, on els productes de la terra cuinats amb l’oli que s’extreu de les seves terres i acompanyats de vins de gran qualitat i variada rebosteria, faran les delícies dels paladars més sibarites.

Les seves Festes, com la de Sant Antoni, al gener, a la calor de la foguera, les seves famoses "corrides" de cavalls o el ball de la jota fan d’aquesta festa que hagi estat declarada d’interès nacional, la Setmana Santa, el Mercat Medieval i la Fira d’Artesania al maig, la romeria a Santa Paulina al juny, les Festes Majors a l’agost o Sant Miquel al setembre faran gaudir i divertir a tots els visitants.

Arquitectònicament, podrem visitar l’església parroquial amb els seus tres estils ben diferenciats, els porxos: antigues entrades a les muralles, Cal Cavaller, el pou de neu d’època morisca, les voltes i sitges: antic mercat medieval, la miranda sobre l'Ebre, Ca Estisora , el carrer Sequerets: antic cementiri musulmà, el castell i les ermites.

Ofertes del Municipi

 
Ascó - Des de l´Ebre
Oficina de Turisme Plaça Estació, 3
Ascó
977 40 65 83