XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu del Suro de Palafrugell

Manufactura

El Museu del Suro és una institució que es troba al centre de Palafrugell i que es dedica a la interpretació i difusió del patrimoni i els territoris vinculats al món surer català.

El primer objecte del Museu és el propi edifici, una fàbrica modernista projectada per el general Guitart i construïda entre els anys 1900 i 1907 que, actualment, conté els diversos espais expositius del Museu, al voltant d’una petita sureda.

L’actual exposició del museu “Cork in Progress” és provisional i amb aquest projecte es vol explicar que el museu està en plena transformació. Està dirigida a millorar l’experiència del visitant i a promoure el museu cap al turisme i la comunitat educativa.

Els continguts de l’exposició i l’audiovisual estan en quatre idiomes per tal que el visitant pugui fer el recorregut de forma autònoma i s’ha ampliat l’exposició amb elements interactius, de manipulació del suro i de participació.

Amb aquesta ampliació la visita al museu consta de quatre parts. Començant per l’audiovisual Can Mario una història excepcional, seguint per un recorregut des del bosc fins al treball a la fàbrica per obtenir taps, discos, paper i aglomerat, un espai per experimentar amb el suro i, finalment, un espai de participació.

En l’espai de participació el visitant podrà valorar el projecte de la futura museografia i deixar la seva opinió. Aquesta col•laboració del visitant estarà premiada amb un petit obsequi.

Amb la incorporació dels nous elements es té una millor visió del recorregut de la matèria primera fins la fàbrica i el públic pot manipular el suro en diferents formats, observar-lo al microscopi i comprovar les seves propietats (aïllant tèrmic, aïllant del so, flotabilitat o lleugeresa i la capacitat d’arrapar-se) amb diferents aparells.

També es van afegint objectes puntuals, com l’estendard del cor La Taponera o l’exposició da cascos i tricornis fets en suro. Poden anar seguint la programació de l’espai d’exposicions temporals , de la sala d’actes i de les activitats i tallers infantils o familiars.

Mensualment, publiquem l’agenda d’activitats a la nostra web.

I si, a més, voleu comprar quelcom, no deixeu perdre la botiga de productes de suro.

AVANTATGES CLUB XATIC

2x1 en l'entrada al Museu

COM ARRIBAR-HI:

Autopista AP-7 Agafar la sortida 9 Maçanet, Santa Coloma, Lloret, Sant Feliu de Guíxols, direcció Sant Feliu de Guíxols Carretera C-35, en direcció a Sant Feliu de Guíxols Carretera C-31 en direcció Palamós fins arribar a Palafrugell

 
Placeta del Museu del Suro s/n
17200 Palafrugell
972307825
3€

Juliol i Agost
De Dilluns a Diumenge: 10.00h – 14.00h

Setembre a Juny:
De Dimarts a Divendres: 10.00h – 13.00h / 16.00h – 19.00h
Dissabte 10.00h – 14.00h / 17.00h – 20.00h
Diumenges i festius (excepte dilluns festius), 5 de gener, 24 i 31 de desembre: 10h-14h
1 de maig: adaptació a l'horari general de Flors i Violes

Tots els dilluns, el 25 i 26 de desembre, l'1 i 6 de gener TANCAT