XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu del Gas de la Fundació Naturgy (Sabadell)

Energia

Situat a l’edifici modernista La Energía, a la plaça del Gas de Sabadell, el Museu del Gas proposa un recorregut per l’evolució de les indústries del gas i l’electricitat al llarg dels segles XIX i XX.

A través dels canvis socials que va comportar l’aplicació de les noves tecnologies i els nous invents, l’exposició presenta una reflexió sobre el passat, el present i el futur de l’energia, i ens fa conscients de la importància de fer un ús eficient dels recursos naturals disponibles per tal d’obtenir energia de manera continuada, econòmica i amb un impacte ambiental baix. A més, el discurs museogràfic recull les mesures de sostenibilitat que s’han aplicat en aquest edifici singular, com a exemple de construcció ecoeficient.

Amb un enfoc plural i interdisciplinari, el Museu del Gas disposa d’un programa cultural ric, per a tots els públics i que es desenvolupa al llarg de tots els dies de l’any. És per això que combina les seves tasques de difusió del patrimoni industrial i l’organització d’exposicions amb conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits, cicles de cinema i música, i també amb l’edició de publicacions especialitzades.

L’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa, preservat pel Museu del Gas, aplega més de 3.000 metres de prestatgeria catalogada i és un dels arxius d’empresa més significatius del país. Es tracta d’un centre especialitzat de referència, capaç d’explicar la nostra història industrial a través dels documents que conserva.

El Museu del Gas és un equipament cultural de la Fundació Gas Natural Fenosa, una institució de referència en l’àmbit de l’energia, el medi ambient i la història del gas i l’electricitat. Les activitats de divulgació, formació i recerca de la Fundació tenen presència a Europa, Amèrica Llatina i el Magrib.

AVANTATGES CLUB XATIC

Tarifa reduïda

COM ARRIBAR-HI:

Des de Barcelona: C-58 sortida 12, direcció rambla d’Ibèria

Des de Girona: AP-7 sortida C-58

Des de Manresa: E-9 sortida C-58

Des de Tarragona: AP-7 sortida C-58

Transport públic Ferrocarrils de la Generalitat: estació Sabadell Rambla

RENFE: estació Sabadell Centre

 
Sabadell - Museu del Gas - Fundacio Gas Natural Fenosa - Vista exterior
Plaça del Gas, 8
08201 Sabadell
934 129 640
Entrada general: 4 € Entrada reduïda: 3 € Preus especials per a grups de més de 10 persones, només amb cita prèvia
  • De dilluns a divendres de 10 a 20h
  • Dissabte de 10 a 13h i de 14:30 a 19:30h
  • Diumenge de 10 a 14h
  • 25 de desembre i 6 de gener, tancat

Accés al Museu del Gas fins a 15 minuts abans de tancar