XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu del Coure, Fundació La Farga (Les Masies de Voltregà)

Metal·lúrgia

El Museu del Coure s’emplaça en una antiga torre de principis del s.XX, que es troba al costat de les instal•lacions industrials de l’empresa La Farga. La Farga porta treballant des de 1808 fins avui el coure, un material essencial per la nostra societat.

El Museu del Coure consta de quatre àrees:  La Farga Lacambra, història d’una empresa, on es troba el resum de la trajectòria de l’empresa al llarg de la història. El coure i els orígens de la metal•lúrgia, on coneixerem els orígens de la metal•lúrgia i la rellevància del coure des dels inicis fins a la industrialització, l’element químic coure on es podrà conèixer el coure des del punt de vista científic, amb les seves propietats físiques y químiques i la Tecnologia i aplicacions del coure, on es troben els processos industrials d’obtenció, d’elaboració i de purificació del coure. Mostra d’objectes de coure, de bronze i de llautó de la societat industrial.

La visita al Museu del Coure també inclou unavisita a la fàbrica amb una passarel•la. Es passa per les instal•lacions de la fàbrica La Farga Lacambra, per tota la part de foneria on es veu el procés de fondre el coure, una part de l’antiga colònia i finalment per una planta de trefilaria.

AVANTATGES CLUB XATIC

 Entrada reduïda: 4€.

COM ARRIBAR-HI:

Geo-coordenades: N 42º 02' 15"E 02º 14' 18"
Transport públic:
Autocars Rovira (93 8570704)
Orís-Manlleu
Vic-St.Hipòlit de Voltregà-Perafita-St.Bartomeu

 
Les Masies de Voltregà - Colònia Lacambra - Museu del coure Fundacio la Farga - Façana
Ctra. C-17z, km. 73,5 – Colònia Lacambra, s/n
08508 Les Masies de Voltregà
+34 938 595 637
Entrada individual 6 € Entrada reduïda 4 € (aturats, carnet jove, carnet de família nombrosa, grups amb més de 15 persones) Entrada reduïda 3€ (estudiants, jubilats i discapacitats) Entrada gratuïta (nens fins a 7 anys, socis de l'Associaci

HORARIS
Dimarts a dijous de 9:30h a 13:30h i de 15h a 17:30h, i divendres de 9:30h a 15h.
Divendres a la tarda tancat.
Dissabte i diumente obert per a visites concertades prèviament (15 dies d'antelació).