XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu de les Aigües (Cornellà de Llobregat)

Aigua i Medi Ambient

El Museu de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona.

Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal•lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. Així doncs, el Museu és també, al mateix temps, una indústria en funcionament, un lloc on passat i present s’entrellacen sobre un substrat comú: l’aigua subterrània.

Però per sobre de tot, el Museu és un espai viu, concebut perquè hi aflorin les diverses manifestacions i aproximacions a l’aigua, a través d’una oferta d’exposicions i activitats per a tots els públics.

L’edifici d’Amargós i Samaranch
Els edificis modernistes originaris van ser concebuts per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch, autor de projectes tan destacats com l’Hivernacle del parc de la Ciutadella, la Torre de les Aigües del Tibidabo o el primer pla d’enjardinament de la muntanya de Montjuïc. El gran edifici modernista està integrat per tres naus entrellaçades, de maó massís i amb bigues de ferro. A l’interior de l’edifici hi ha una part important de la maquinària de vapor, que el 1909 havia de moure les bombes d’un sol pou, el Fives Lille.

L’arquitectura modernista també es pot apreciar en les antigues cases dels treballadors i en la xemeneia, de 50 metres d’alçada. 

Més detall de preus i horaris:

http://www.museudelesaigues.cat/tarifahoraris.php

 

AVANTATGES CLUB XATIC

50% de descompte en l'entrada general al Museu

COM ARRIBAR-HI:

Aparcament propi gratuït: Avinguda del Baix Llobregat s/n, 08940 Cornellà. Aparcament proper: Centre comercial Llobregat Centre (gratuït les dues primeres hores) Ctra. d'Esplugues, 1-19 Transport públic: Metro L5 Cornellà Centre, Trambaix T1 i T2 Les Aigües, FGC L8 Cornellà Riera, BUS 67,68,L74,L75,L82,L85, Rodalies C4 Cornellà

 
Carretera de Sant Boi 4-6
08940 Cornellà de Llobregat
933423538
Visita individual: 8€. Visita reduïda: 4€. Gratuïta per als menors de 7 anys, Club Super3, ICOM, AMC, APGCA. Preus especials per a visites en grup i visites guiades.

Horari d’estiu (del 15 de juny al 15 de setembre): De 10 a 20h, de dimarts a dissabte.
Resta de l'any (del 16 de setembre al 14 de juny): De 10 a 18h, de dimarts a dissabte. Diumenges i festius (excepte els dilluns): De 10h a 14h.
Tancat l'1 de gener, el 25 de desembre i tots els dilluns (festius inclosos), i a l'agost.