XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) (Terrassa)

Textil

Situat en un impressionant edifici industrial modernista de Terrassa, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa un interessant recorregut pel patrimoni industrial, científic i tècnic d'una forma amena. El Museu combina una col·lecció excepcional d'objectes relacionats amb el passat industrial i uns espais expositius atractius i adaptats al públic familiar.

L'exposició més emblemàtica del Museu és “La fàbrica tèxtil”, que mostra als visitants el procés productiu de la llana a través dels espais de l'antiga fàbrica Vapor Aymerich, Amat i Jover, construïda l’any 1907 per l’arquitecte Lluís Muncunill, i que actualment és la seu del Museu. La visita inclou les antigues carboneres, les calderes, la xemeneia, la sala de la màquina de vapor i tota la maquinària industrial relacionada amb la fabricació de teixits.

En els 11.000 metres quadrats de l'antiga nau industrial, el mNACTEC presenta també una col·lecció sorprenent de vehicles antics, que inclou automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes. La mostra es complementa amb l’exposició “Viva Montesa”, amb tots els models de la històrica marca de motocicletes catalana Montesa.

Un recorregut per la història de l'ordinador, des de les primeres eines de càlcul (5.000 aC) fins a l’eclosió tecnològica actual, mostra una de les col·leccions d'ordinadors més importants d'Europa i la més completa de Catalunya.

Entre les propostes expositives del mNACTEC també destaquen la mostra “Enérgeia”, un recorregut per les diferents fonts d'energia com a motors de l'activitat humana i la industrialització, i una exposició sobre el cos humà adreçada als més petits.

 

 
Terrassa - Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya - Imatge nocturna de la teulada
Rambla d´Ègara, 270
08221 Terrassa
93 736 89 66
Entrada general: 4,50 € Reduïda: 3,50 € Grups turístics concertats: 3,50 € Grups Oficina de Turisme de Terrassa: 2,25 € Club XATIC: 2x1 Gratuït: menors de 8 anys, persones en situació d’atur i altres col•lectius.

Horari d'hivern

De dimarts a divendres, de 9h a 18h

Dissabtes, de 10h 14.30h i de 16.30h a 20.30h

Diumenges i festius, de 10h a 14.30h

Dilluns tancat

Horari d'estiu (de 15 de juny a 15 de setembre)

De dimarts a diumenge i festius, de 10 a 14.30h

Tancament

Tots els dilluns

Dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre

Excepcionalment, els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener el Museu obrirà en horari de 10 a 14.30h.