XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Mina de Petroli de Riutort

Mineria

LA MINA DE PETROLI DE RIUTORT, està situada al Municipi de Guardiola de Berguedà (Berguedà) i dins el Parc Natural Cadí Moixeró.

L’OR NEGRE. Què en sabem del Petroli? Les respostes les trobareu en aquesta Mina on, a més de veure com encara regalima el petroli, també el podreu olorar. La visita us permetrà endinsar-vos en el seu conjunt de galeries, llar de ratpenats i salamandres tot plegat en un bonic i amagat paratge natural.

Coneixereu el procés d’extracció de la marga bituminosa, l’obtenció del petroli, els seus usos i condicions laborals, tot passejant per la història de la mina de Riutort.

És un exemple de gran valor patrimonial, pel fet que és la única mina de petroli que es pot visitar a Catalunya i a l’estat Espanyol i de les poques d’aquestes característiques que es conserven.

També coneixereu l'ús i l’abús del petroli al segle XXI

NOTA:
§      Les visites concertades s’adapten al dia i hora que els visitants desitgen.  Es tracta de visites a la carta.
§      Visita recomanada per fer amb nens (turisme familiar)
§      Visita adaptada a persones amb mobilitat reduïda i cadires de rodes.

AVANTATGES CLUB XATIC

Entrada reduïda

 

COM ARRIBAR-HI:

Carretera Comarcal C-16 direcció Túnel del Cadí, prendre la sortida La Pobla de Lillet, Castellar de n’Hug Fonts del Llobregat. Agafar la carretera direcció a la Pobla de Lillet B-402 i al punt quilomètric 4 agafar el camí a l’esquerra, a 1.400m trobareu a la dreta l’aparcament de la Mina de Petroli.

 
Guardiola de Berguedà - Mina de Petroli de Riutort - Galeria inundada
Guardiola de Berguedà - Mina de Petroli de Riutort - Sala Audio
Carretera de Guardiola de Berguedà a la Pobla de Lillet B-402, Km 4,100
08694 Guardiola de Berguedà
608222525
Dissabtes, diumenges i festius: Adults 5€ / Jubilats 4€ / Nens 3'5€. Reduïda: 3€ Gratuït: nens, carnet Docent, carnet Súper. De dilluns a divendres (visites concertades): Grups. Més detalls:www.minadepetroli.com

 LA MINA ESTARÀ TANCADA PER TREBALLS DE MANTENIMENT FINS A NOU AVÍS