XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Vichy Catalan (Caldes de Malavella)

Indústria Agroalimentària

La nostra història comença el 1881, quan el Dr. Modest Furest i Roca visita Caldes de Malavella i descobreix les propietats de les aigües que emergien del manantial denominat "Puig de les Ànimes", i decideix ubicar aquí el que era el seu projecte vital: construir un balneari.

En 1883 les aigües van ser declarades oficialment d'utilitat pública, de manera que el seu abast va ser molt més gran, i denominades i conegudes posteriorment sota el nom de Vichy Catalan. Uns anys després, concretament el 1900, el Dr. Furest, al costat dels indians catalans Bonaventura Blay Milà, Josep Ferrer Torralbas, Josep Serradell Amich i Josep Vías Camps com a socis capitalistes, constitueix la S.A. Vichy Catalan.

La història de la creació de l'aigua amb gas comença amb la filtració de l'aigua de pluja en el subsòl, en el seu descens troba un altre corrent d'aigua a altes temperatures que ascendeix des d'una profunditat superior als 2000 metres. El resultat d'aquesta fusió és la gasificació natural de l'aigua que es veu enriquida amb nombroses sals i minerals apreciada tant per a la seva aplicació externa com per al seu ús intern.

No va ser fins l'any 1891 en què es van començar per fi els fonaments de l'Hotel Balneari Vichy Catalan, que s'inaugura oficialment el 12 de juny de 1898.

AVANTATGES CLUB XATIC

20% de descompte en l'allotjament i esmorzar (utilitzar codi XATICVICHY).  Caldrà acreditar amb el carnet del Club XATIC a l'hora de fer el check in.

5€ Visita guiada

COM ARRIBAR-HI:

A2 Sortida Caldes de Malavella

RENFE- MD cap a Figueres - Estació Caldes de Malavella

 

 
Av. Dr. Furest, 32
17455 Caldes de Malavella
972 470 000
Gratuït per clients allotjats al balneari // 7€ adults // 5€ menors de 12 anys i socis Club XATIC 7€/pax (S'abonarà com a mínim 20 persones)

Dijous a les 11:30 (Imprescindible inscripció prèvia)
L'horari patir modificacions en funció de la temporada

Visites concertades per grups de 20 a 50 persones (mínim i màxim)