XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Centre d'Interpretació de l'Or del Segre (Balaguer)

Metal·lúrgia

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre , és un equipament únic a Catalunya que es va inaugurar el 3 de maig del 2013 amb l’objectiu de dedicar-se a la recerca i difusió de la història de l’explotació de l’or al riu Segre.

L’equipament està ubicat a l’edifici annex al molí de l’Esquerrà, un antic molí fariner que va ser reformat al segle XIX i que va mantenir aquesta funció fins a mitjans del segle XX, quan llavors el molí entra en desús. L'edifici estava format per una planta baixa, un pis superior, les golfes i un soterrani on es situava la maquinària del molí.

El Centre d’Interpretació està format per un espai expositiu i una zona de tallers. Aquest espai permet al visitant fer un recorregut per l’explotació aurífera del riu Segre.

La zona de tallers està destinada a la pràctica de la recerca d’or artesanal amb l’àbac o batea, un instrument utilitzat al llarg de la història per a l’extracció manual de l’or o altres minerals d’interès econòmic dels rius aurífers i les mines.

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre pretén ser un espai de coneixement i difusió, oferir propostes de turisme d’experiències i educatives úniques a Catalunya on es tingui l’oportunitat de conèixer la història i l’activitat de l’explotació aurífera al riu Segre.

 

AVANTATGES CLUB XATIC

Tarifa reduïda

 
 
Av. Comte Jaume d'Urgell, 12
25600 Balaguer
973 44 86 68
 Entrada + Visita guiada + taller de recerca d'or      - General: 5 €     - Reduïda: 2,5

 

D'octubre a març

De dimarts a diumenge i festius d'11 a 14 h

* Dilluns no festiu tancat

D'abril a setembre

De dimarts a divendres de 10 a 14 h
Dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h
Diumenge i festius d'11 a 14 h
* Dilluns no festiu tancat