XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Tèrmica de Roca Umbert Fàbrica d'Arts (Granollers) TANCADA PER OBRES

Energia

 

La Tèrmica de Roca Umbert es conserva com un patrimoni singular, en el qual es produïa energia mitjançant carbó i fuel, actualment en desús. Es va construir el 1951 i era la instal·lació encarregada de transformar i distribuir l'energia de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert, tancada definitivament l'any 1991 i rehabilitada com a fàbrica de les arts.

L’edifici que l’acull va ser construït en un moment en què l’augment de la producció tèxtil i les habituals restriccions elèctriques van fer necessari aquest equipament perquè proporcionés, de manera autònoma, l’energia que la fàbrica necessitava. La instal·lació s'ha conservat íntegra, amb les peces originals: calderes, generadors i motors. Es tracta d’un patrimoni singular perquè és representatiu d’un tipus de producció energètica que va existir al nostre país durant un temps marcat per la dictadura i l’autarquia econòmica, i perquè actualment n’hi ha molt poques que conservin tot el conjunt.

Es va inaugurar el passat mes de novembre 2011, després d'un complex procès de desamiantat i de restauració de la teulada, i al novembre de 2014 es va estrenar la nova museografia, que inclou 3 audiovisuals que fan la visita entretinguda i entenedora.  La instal.lació ens mostra totes les peces originals amb que es va construir: calderes, generadors, motors,...

El mateix recinte disposa d'altres espais culturals (biblioteca, sala d'exposicions, sala de concerts, etc.) que poden complementar la visita o formar un pack per fer un itinerari d'un dia sencer amb la resta de patrimoni de la ciutat.

També disposa de servei de bar, amb un menú tematitzat en el panot de la fàbrica, per a grups.

Podeu consultar les properes activitats de la fàbrica les activitats de Roca Umbert www.rocaumbert.cat o bé ens podeu escriure latermica@rocaumbert

 

 
Granollers - Tèrmica de Roca Umbert Fàbrica de les Arts - Vista interior de la central tèrmica
Enric Prat de la Riba, 77
08401 Granollers
93 860 47 29
Entrada gratuita.

HORARIS

Només visites concertades enviant un correu atermica@rocaumbert.cat

Visites per a grups i escolars, a convenir.