XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

CaixaForum Barcelona

Textil

Una fàbrica modernista i pionera. L'actual CaixaForum Barcelona va ser un encàrrec de l'industrial Casimir Casaramona, empresari pioner en l'ús d'energia elèctrica a les fàbriques, a Josep Puig i Cadafalch, un dels tres arquitectes catalans més representatius del moviment modernista, contemporani de Domènech i Montaner i Antoni Gaudí.


La fàbrica reflecteix perfectament les inquietuds culturals i les preocupacions socials de la pròspera burgesia catalana de principis del segle XX. El disseny de la fàbrica és el resultat d'una brillant combinació d'estètica i funcionalitat. A més, l'edifici va ser pioner pel que fa a mesures de prevenció d'incendis i va esdevenir un referent en matèria de les condicions de treball dels obrers.


Descobrim l’antiga Fàbrica Casaramona


Si voleu descobrir els racons i misteris de l’antiga fàbrica Casaramona podeu fer-ho amb tota la família i de forma lliure, només amb l’ajuda del FUM i les seves pistes.
Vosaltres mateixos, de forma autònoma i gratuïta podreu conèixer com es va construir, quan es va inaugurar? què s’hi fabricava?…
Tot jugant i divertint-vos amb aquesta activitat.

AVANTATGES CLUB XATIC

 50% de descompte en les visites guiades a l'edifici

COM ARRIBAR-HI:

Metro: Espanya, línies 1 i 3
FGC: Espanya, línies S3, S33, S4, R5 i R6
Autobusos: línies 13 i 50 amb parada davant de CaixaForum
Bicing: Gran Via-Plaça d'Espanya (estació nº 96)

 
Barcelona - CaixaForum - Entrada
Av. Francesc Ferrer i Guardia, 6-8
0803 Barcelona
902223040 934768600
Visites guiades a l'edifici (cada primer diumenge de mes a les 12h): 3€ entrada general. Socis de XATIC i clients de CaixaBank 1,5€. Preu d'entrada a les exposicions: 4€. Clients de CaixaBank i menors de 16 anys entrada gratuïta.

HORARIS
Obert cada dia.
De dilluns a divendres de 10 a 20 h
Dissabtes i diumenges de 10 a 21 h
Tancat dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener
Visites concertades per grups: mínim10 / màxim 30 (15,00€ grup). Inscripció prèvia al 93 476 86 30