Tèxtil

Museu Colonia Vidal

Puig-reig

La visita a la Colònia Vidal de Puig-reig ens permet copsar com es treballava i es vivia en una colònia industrial de principis de segle. Des de la fàbrica es pot observar la resclosa i el canal que desviaven l'aigua del Llobregat. Hom hi pot veure també la turbina i la màquina de vapor. A la nau dels telers s'hi mostra la maquinària tèxtil més significativa del procés de transformació del cotó: les contínues de filar els telers de garrot. De la colònia obrera es visita un pis obrer, l'escola, la biblioteca, el cinema, l'església, la peixateria, les dutxes i els safareigs. 

Els edificis que formen la colònia estan distribuïts en tres grups, segons les funcions. A peu de riu, el conjunt industrial. Separats entre ells, es troben, en un costat, el conjunt residencial amb la casa dels amos i, per l'altre, la colònia obrera, amb els habitatges, els serveis, els edificis culturals i els espais de lleure. 

Avantatges Club Xatic

Preu de l´entrada per visita guiada a 10 €

Com arribar-hi

Carretera C-16 (antiga C-1411) Km. 78.
Autobusos ALSINA GRAELLS.

Caps de setmana i festius: de 10:00 a 14:00 hores. Visita guiada a les 11:00 hores.
Dilluns del mes de juliol, tancat
Agost: visita cada dia a les 11:00 hores.
Grups: visites concertades, tots els dies.

Visita guiada

 

  • Entrada general 12€
  • Entrada reduïda 8,50€ (grups amb concertació prèvia, jubilats majors de 65 anys, estudiants menors de 25 anys, estudiants UOC, socis Òmnium Cultural, Treballadors de la Diputació de Barcelona, estadants agroturisme, càmpings i hotels comarca, membres Club3C, Carnet Jove, Carnet Xarxameg -acreditació necessària-)
  • Entrada gratuïta per a menors de 7 anys, socis Club Super3, Cavall Fort, Carnet Rural i Docents -acreditació necessària-

 

Visita reduïda

 

  • Entrada individual 5€
  • Entrada gratuïta per a menors de 7 anys, socis Club Super3, Cavall Fort, Carnet Rural i docents -acreditació necessària-.

La visita teatralitzada té un preu de 15 euros i inclou copa de cava al final de la visita. Menors de 7 anys i socis ClubSuper3 gratuït. 

Compartir