Construcció

Museu Can Tinturé

Esplugues de Llobregat

El Museu Can Tinturé exhibeix la col·lecció de rajola catalana de mostra de Salvador Miquel

Salvador Miquel (Barcelona 1900-1983) va ser pioner en l’interès per la rajola de mostra. Autor del primer inventari de rajola de mostra, va ser fundador i primer president de l’Associació Catalana de Ceràmica Decorada i Terrissa.

El Museu de Can Tinturé és el primer museu monogràfic de rajoles de mostra del país on descobreix la importància de la rajola com a expressió artística i cultural de les rajoles de mostra, que van revestir paraments ceràmics de molts habitatges de Barcelona, d’arreu de Catalunya i de la Península Ibèrica des dels temps medievals fins al moment en què es va industrialitzar el seu procés de fabricació.

La col·lecció recull més de 3000 peces, produïdes des del segle XIV al XIX. La visita es complementa amb algunes referències de peces d’altres col·leccions o fons, com ara els de Pujol i Bausis i Santiago Albertí.

Mitjançant visors es podrà veure l’aplicació d’aquestes rajoles exposades en diferents indrets, com ara masies, capelles i altres espais. En la vessant més lúdica, el visitant podrà construir , en el decurs de la visita, els seus propis paraments de peces de rajola de mostra utilitzant un joc interactiu.

Avantatges Club Xatic

Entrada gratuïta per visita lliure i visites guiades

Com arribar-hi

Trambaix Línies T1-T2-T3: parada Pont d’Esplugues
Autobusos: 57, 63, 67, 68, 78, 157

Pàrquing reservat per autocars. c. Andreu Amat

De dimarts a dissabtes, de 17 a 20 h 
Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 h 
De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h (grups escolars i altres prèvia concertats) 
Visites guiades tots els diumenges a les 12h 
Tancat tots els dilluns, el mes d’agost 
i els dies 1 i 6 de gener i el 25 i 26 de desembre. 

Compartir