Medi Ambient

Jardins Artigas

La Pobla de Lillet

A principis del segle XX Eusebi Güell i Bacigalupi va fundar, al Clot de Moro, la primera fàbrica de ciment Portland de Catalunya, coneguda amb el nom d’Asland. 

Per a alimentar-ne els forns s’utilitzava el carbó que s’extreia de les mines del Catllaràs. La considerable distància entre el nucli de població de La Pobla de Lillet i l’explotació minera va portar a Eusebi Güell a encarregar a l’arquitecte Antoni Gaudí, la projecció del Xalet del Catllaràs com a habitatge pels treballadors i enginyers de les mines. 

Durant la seva estada a la Vall de Lillet, Gaudí es va allotjar a casa dels Srs. Artigas, propietaris d’una de les fàbriques més pròsperes de l’època. En agraïment a l’hospitalitat rebuda, Gaudí els va regalar el disseny d’un jardí en un terreny que la família tenia just davant la seva casa i fàbrica tèxtil. D’aquí van néixer els Jardins Artigas, obra on natura i arquitectura es fusionen en perfecta harmonia. 

Fonts, bancs, baranes i ponts travessant el riu Llobregat, i envoltats de frondosa vegetació us acompanyaran mentre hi passegeu. 

Podeu arribar als Jardins Artigas des de La Pobla de Lillet en cotxe o a peu però també utilitzant el Tren del Ciment, que surt de l'estació de La Pobla i arriba fins al Clot del Moro. 

Avantatges Club Xatic

 10% de descompte entrada Jardins Artigas, sobre tarifa general adults. No acumulable a altres descomptes.

Com arribar-hi

Carrer del Ferrocarril s/n, La Pobla de Lillet

Carrer del Ferrocarril, s/n
08696 La Pobla de Lillet
Compartir