Cooperativa Agrícola de Riudecanyes
Riudecanyes
IMPORTANT: DEGUT A LES CIRCUMSTÀNCIES DERIVADES DE LA CRISI SANITÀRIA PER COVID19, LES VISITES HAURAN D'ACOMPLIR LES CONDICIONS SEGÜENTS:
- Grups màxim de 10 persones.
- A l'entrada del Centre d'Interpretació es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants i aquests hauran de fer-ne ús abans de començar la visita.
- Durant la visita es mantindrà la distància de seguretat i quan no sigui possible, el guia i els visitants faran ús de mascaretes.
- En la mesura del possible, s'evitarà l'ús de diner en efectiu tant pel pagament de la visita (el pagament es farà de forma prèvia per transferència) com per compres a l'agrobotiga (el pagament es farà amb targeta de crèdit o altres mitjans)
- L'ús de material (eienes per recrear la collita de l'oliva) seran desinfectats prèviament i després del seu ús.
La Cooperativa compta amb 450 socis, 200 dels quals dedicats a la producció de l'oliva. L'oli d'oliva verge extra Escornabou Gourmet, elaborat a partir d'olives 100% arbequines, és el resultat d'un procés tradicional que, des de la campanya 2011-2012, es fa al nou molí dels afores de la vila.
El xef Xavier Pellicer, amb dues estrelles Michelin, avala l'oli i dóna nom a una de les seves ampolles. Oliveres friendly és el lema sota el qual s'aglutinen les activitats d'oleoturisme que permeten conèixer tots els secrets de l'oli de la cooperativa i que uneixen gastronomia, turisme, paisatge, cultura tradicional i un bon tast professional. Durant la visita hi ha la possibilitat d'emprendre una ruta guiada entre oliveres centenàries, fer tallers sobre l'oli, tasts i degustacions, així com visitar el museu Setrill, dedicat a l'oli d'oliva verge extra.
Com arribar-hi
Carretera T-313 o T-3131