Tèxtil

Adoberies de la Font Vella de Tremp

Tremp

Les adoberies de la Font Vella de Tremp, és un edifici industrial ben conservat i exemplar de la complexa tècnica de l´adobat tradicional. Aquest espai recentment recuperat s´engloba dins de la visita guiada al centre històric que s´ofereix els dissabtes des de l´Epicentre de Tremp.

Visita guiada a les adoberies de la Font Vella de Tremp- El barranc de la Fontvella de Tremp havia estat ja des de finals de l´època mitjana i fins els darrers 500 anys, el principal "polígon industrial" de la ciutat de Tremp.

Diverses petites industries locals que compartien com a denominador comú l´ús de l´aigua com a força motriu o bé com a matèria primera per la transformació d´algun producte. Van arribar a establir-se en aquest barranc fins a 8 adobers, un obrador de tint, una fàbrica de sabó, un escorxador, varies destil.leries, safareigs...

Una activitat que entraria en crisis a mitjans del segle XIX tot i què als registres figuren 4 adoberies al 1900, la darrera va tancar al 1931.

La visita explica el context històric d´aquella època, visitant finalment les estructures conservades a l´interior de l´edifici, i el procés d´adobatge de les pells fins a portar-les a la part superior de l´edifici on s´assecaven.